Συμμετοχή της Μαθήτριας της Β΄ Τάξης Γυμνασίου Μαρίνας Γαλιατσή σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΡΙΑΣ ΤΗΣ Β” ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/-ΤΡΙΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

«Ιστορίες που αφηγούνται τα μνημεία του αρχαίου πολιτισμού» .

Η επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία» και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο-Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας προκηρύσσουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό για μαθητές/- τριες Γυμνασίου με θέμα: «Ιστορίες που αφηγούνται τα μνημεία του αρχαίου πολιτισμού». Ανά τους αιώνες η τέχνη αφηγείται ιστορίες που μπορεί να βασίζονται σε μυθικές, ιστορικές ή θρησκευτικές πηγές. Αφηγείται ακόμη ιστορίες προσωπικές που εμπνέουν για διαφορετικούς λόγους τους δημιουργούς των καλλιτεχνικών έργων. Η κοινή θεματική και των τριών έργων είναι η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, μια σχέση διαχρονική που η αναπαράστασή της εμφανίζεται πολύ συχνά σε όλες τις μορφές της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ελεύθερη προσέγγιση της σχέσης αυτής και η δημιουργική έκφραση των μαθητών/-τριών που αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες, βασισμένες σε συγκεκριμένα έργα. Ειδικότερα, επιδιώκεται οι μαθητές/-τριες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον οπτικό γραμματισμό, τον ψηφιακό γραμματισμό και τη δημιουργική γραφή.

Στο πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού η μαθήτρια της Β” τάξης του Γυμνασίου μας με την παρότρυνση τόσο της διευθύντριας κας Ουρανίας Τσούτση όσο και της υπεύθυνης καθηγήτριας κας Αντζουλέτας Αραβαντινού συμμετέχει στο διαγωνισμό εκπροσωπώντας το Γυμνάσιο Μεσοβουνίων με Λ.Τ. με την εκπόνηση πρωτότυπου κειμένου δημιουργικής γραφής 200-300 λέξεων με αφορμή την παρακάτω εικόνα που προέρχεται από αγγείο στο οποίο απεικονίζεται ένας νεαρός να προσφέρει σε μια κοπέλα, που παίζει με τη γάτα της, ένα κουβάρι. Σήμερα βρίσκεται στο μουσείο Australia’s Nicholson Museum.

222_n.jpg

Ερυθρόμορφο αγγείο του 380 π.Χ. που βρέθηκε στην Κάτω Ιταλία.

Ο τίτλος του έργου της μαθήτριας μας είναι :«Έρωτας με αφορμή ένα κουβάρι».

Ας ευχηθούμε στη Μαρίνα Γαλιατσή  το έργο της να διακριθεί και να ξεχωρίσει ανάμεσα στις υπόλοιπες συμμετοχές. Η συμμετοχή της και μόνο, ο ζήλος της για δημιουργία και η εργατικότητά της την καταξιώνουν ήδη στα μάτια μας ασχέτως αποτελέσματος και κάνουν τόσο τους συμμαθητές της όσο και όλους τους εκπαιδευτικούς αρωγούς και συνοδοιπόρους στην εκπαιδευτική της πορεία!

Καλή Επιτυχία Μαρίνα!!!

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 334 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης