Απόψεις για τη σημασία της φιλίας σήμερα

 Στην σύγχρονη εποχή, η φιλία είναι πολύ σημαντική για τους ανθρώπους, καθώς όλοι χρειάζονται κάποιον που να τον στηρίζει στις δύσκολες στιγμές και να χαίρεται με την χαρά του. Ένας πραγματικός φίλος θα είναι εκεί για εσένα και θα ακούει οτιδήποτε του λες. Δυστυχώς, στις μέρες μας η ψεύτικες φιλίες είναι μια πραγματικότητα. Υπάρχουν και αυτοί οι υποτιθέμενοι φίλοι που πάντα ζητούν κάτι από εσένα, δεν χαίρονται με την χαρά κάποιου, αλλά αντιθέτως ζηλοφθονούν. Επιπρόσθετα, όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή της ζωής τους χρειάζονται μια ειλικρινής άποψη ή συμβουλή πάνω σε κάποιο θέμα, ένας πραγματικός φίλος θα σου πει την αλήθεια κι ας μην σας αρέσει. Οι ψεύτικοι φίλοι θα προσπαθήσουν να μας πουν ένα ψέμα που βολεύει, μιας και με αυτό τον τρόπο θεωρούν ότι δεν θα καταλάβουμε ότι κάτι θέλουν. Τέτοιου είδους άτομα δεν είναι ικανά να συμπαρασταθούν στις δύσκολες στιγμές και η στεναχώρια θα είναι μας χαρά τους. Όλα τα παραπάνω, μας φέρνουν στο συμπέρασμα ότι στις μέρες μας λίγοι άνθρωποι είναι πραγματικοί μας φίλοι, όλοι οι υπόλοιποι είναι απλά γνωστοί οι οποίοι με τα χρόνια θα διαγραφούν από την μνήμη μας.

                                                                     Μαρίνα-Ηώ Γαλιατσή

Στη σύγχρονη εποχή, η φιλία έχει αλλάξει και δεν είναι πλέον όπως ήταν τα παλαιότερα. Οι φιλίες στις μέρες μας, δεν είναι τόσο σίγουρες και τόσο ανοιχτές όπως παλιά, πλέον τα περισσότερα άτομα μπαίνουν σε μια φιλία με συμφέρον για να κερδίσουν κάτι που θέλουν. Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις, εκείνοι οι φίλοι που τους εμπιστευόμαστε και μπορούμε να μοιραστούμε μαζί τους τα πάντα χωρίς να ντρεπόμαστε και μας κάνουν  να νιώθουμε άνετα μαζί τους .

                                                                              Τζέσικα Πάλι

Φιλία είναι η βαθύτερη πνευματική και ψυχική επαφή μεταξύ δύο ή περισσότερων ανθρώπων. Στη σύγχρονη εποχή, οι φιλίες είναι πολύ διαφορετικές από ότι παλαιότερα, μιας και δεν μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον που μπορεί μετά να σε βλάψει και όταν  εμπιστευτείς κάποιον, θέλεις να ξέρεις ότι θα είναι δίπλα σου για ό,τι χρειαστείς. Στον πραγματικό φίλο, θα μπορείς να λες τα προβλήματά σου και θα σε βοηθάει να τα προσπερνάς. Αν τσακωθείτε, γιατί πάντα σε μία φιλία υπάρχουν συγκρούσεις, σίγουρα θα τα ξαναβρείτε. Οι αληθινές φιλίες φαίνονται από μικρές πράξεις που έχουν τεράστια σημασία για τον καθένα ξεχωριστά.

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Αραγιάννη (Πε02)

                                                                  Μαρίνα-Ηώ Γαλιατσή,  Κατερίνα Ζαμπέλη, Τζέσικα ΠάλιMiddle Mountain College News, 07-05-2023

 

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 351 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης