Μην εγκαταλείπεις ποτέ το όνειρό σου…

Το Γυμνάσιο με Λ.Τ. Μεσοβουνίων τη σχολική χρονιά 2022-2023 λαμβάνει μέρος στο πρόγραμμα «Σχολεία Πρέσβεις του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου» και πραγματοποιεί σειρά δράσεων που αφορούν την ευρωπαϊκή ταυτότητα των πολιτών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις δυνατότητες που προφέρονται στους πολίτες να ταξιδεύουν, να ζουν και να σπουδάζουν στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος,  η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ουρανία Τσούτση πήρε συνέντευξη από τη φοιτήτρια Ιατρικής Μελίνα Ελένη Τσοβίλη στο Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης Βουλγαρίας (Πλόβντιβ), στην οποία αναφέρονται τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των σπουδών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δίνεται ένα αισιόδοξο μήνυμα στους υποψήφιους των επικείμενων πανελληνίων εξετάσεων, που δεν θα καταφέρουν να πετύχουν στη σχολή της πρώτης προτίμησής τους.

Η συνέντευξη

https://youtu.be/pp6vGFA9lzc

Η πόλη

1111

 Η Φιλιππούπολη (Plovdiv) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας με περίπου 350.000 κατοίκους. Μαζί με τα περίχωρα όμως φτάνει περίπου τους  700.000 κατοίκους. Θεωρείται μια από τις πιο παλιές πόλεις της Ευρώπης, με ευρήματα από την Νεολιθική εποχή, χρονολογημένα το 6000 π.Χ. Η  Φιλιππούπολη, όπως και το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής νότιας  Βουλγαρίας, κατοικείτο από Θράκες, έναν από τους μεγαλύτερους λαούς του αρχαίου κόσμου. Η  πόλη έχει αλλάξει πολλά ονόματα κατά την διάρκεια των αιώνων και έχει κατακτηθεί από πολλούς λαούς. Το αρχικό όνομα της πόλης ίσως ήταν Ευμολπιάς. Μετά την κατάκτηση της από τον Φίλιππο ΙΙ, μετονομάστηκε  σε Φιλιππούπολη.Στην πόλη υπάρχουν πολλά μνημεία από την Αρχαιότητα και από τη Ρωμαϊκή εποχή. Τη διασχίζει ο ποταμός Έβρος , που τον ονομάζουν «Μαρίτσα». Είναι μια πανέμορφη πόλη  χτισμένη σε εφτά λόφους και για αυτό ονομάζεται «the city of seven hills». Το Plovdiv ήταν η  πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2019.

Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο  της Φιλιππούπολης

2222

 Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο  περιλαμβάνει  τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, τμήμα Υγειονομικής φροντίδας, ένα Ιατρικό Κολλέγιο (8 διαφορετικών ειδικοτήτων) και Πανεπιστημιακά νοσοκομεία  χωρητικότητας 2.000 κλινών. Το Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Φιλιππούπολης δημιουργήθηκε το 1945 και έγινε αυτόνομο το 1950. Το 2005 χτίστηκε νέο κτίριο με έκταση περίπου 15.000 τ.μ., με 27 αίθουσες διδασκαλίας και 2 μεγάλα αμφιθέατρα. Δύο νέα οικοδομήματα προστέθηκαν στο υπάρχον κτήριο ένα το 2011 και περιλαμβάνει αμφιθέατρα και αίθουσες συνεδρίων και ένα χτίζεται το  2023, το οποίο θα στεγάσει τα ανατομία της Σχολής.

44444444Το 2013 στο Πανεπιστήμιο απενεμήθη το βραβείο « Best University» από τη European Business Assembly σε διάσκεψη κορυφής των Ηγετών «Επιστήμη και Εκπαίδευση» της Οξφόρδης. Σήμερα είναι ένα μεγάλο Πανεπιστήμιο  με περίπου 3500  φοιτητές και 700 καθηγητές. Το Πανεπιστήμιο εκδίδει ένα ιατρικό περιοδικό το Medica Folia στα αγγλικά και το διαβάζουν γιατροί από όλο τον κόσμο.

3333

Ουρανία Τσούτση, Middle Mountain College News, 11-05-2023

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 334 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης