Πώς φαντάζομαι το σχολείο στο μέλλον

«Το σχολείο στο μέλλον»

Αγαπημένη Νεφέλη,

Επειδή τις προάλλες είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο για το σχολείο του μέλλοντος και δεν πρόλαβα να σου πω τις απόψεις μου γι’ αυτό, γιατί αν θυμάσαι είχες κάποια δουλειά και σου τις γράφω πιο κάτω.

Θα ήθελα λοιπόν, στα σχολεία του μέλλοντος να μην υπάρχουν παιδιά που να έχουν δεχτεί bullying, να υπάρχει μεγαλύτερη αυστηρότητα σε αυτό το θέμα από το διδακτικό προσωπικό και να τηρούνται οι ανάλογες τιμωρίες. Επίσης, θα ήθελα στα σχολεία του μέλλοντος να καθιερωθεί ο σεβασμός στη διαφορετικότητα των παιδιών, γιατί άλλωστε Νεφέλη μου πώς να το κάνουμε, είναι ωραίο πράγμα να είναι κανείς διαφορετικός και μοναδικός. Ακόμη θα ήθελα τα παιδιά να έχουν τα βιβλία τους στο σχολείο, γιατί έμαθα ότι σε κάποιες χώρες τα παιδιά χρησιμοποιούν τάμπλετ αντί για βιβλία και θεωρώ ότι αυτό είναι ότι χειρότερο, γιατί δε θα ξεκολλούν ποτέ απ’ αυτά ούτε στο σπίτι. Και κάτι ακόμη Νεφέλη που το έμαθα τελευταία. Τα παιδιά στην Αμερική για παράδειγμα, δε μελετούν στο σπίτι, γιατί τα κάνουν όλα στο σχολείο. Αυτό επίσης είναι καταστροφικό για ΄μένα και θα ήθελα στα σχολεία μας στην Ελλάδα να μη γίνει ποτέ αυτό γιατί η μελέτη είναι το σημαντικότερο πράγμα για ένα μαθητή.

Πιστεύω Νεφέλη μου, ότι οι απόψεις μου θα σου φανούν σωστές, γιατί κάποια πράγματα στα σχολεία πρέπει να είναι δεδομένα για να προοδεύσουν τα παιδιά στη ζωή τους. Να υπάρχει δηλαδή υγιής παιδεία.

Αυτά είχα να σου γράψω γιατί με απασχολούν. Διάβασέ τα με την ησυχία σου και απάντησέ μου σύντομα.

Στιγμιότυπο οθόνης 2023-05-13 095539

 

Σε φιλώ και σε σκέφτομαι συνέχεια,

Η αγαπημένη σου κολλητή,

Κατερίνα

Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Αραγιάννη, ΠΕ02-Φιλόλογος

Κατερίνα Ποδαρά, Middle Mountain College News, 13-05-2023

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ
Περί ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΟΒΟΥΝΙΩΝ 350 Άρθρα
Ονομάζομαι Ουρανία Τσούτση, είμαι Φιλόλογος και Διευθύντρια στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Μεσοβουνίων.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης