Sachertorte(σάχερτορτε): Μια Αυστριακή Σπεσιαλιτέ

sachertorte-14536-1

Μια Αυστριακή Σπεσιαλιτέ

Υλικά:

Ζύμη:

150 γρ. Κουβερτούρα

6 ασπράδια αυγού

160 γρ. Βούτυρο ή Μαργαρίνη

160 γρ. Ζάχαρη

1 Βανίλια

6 κρόκους αυγού

100 γρ. τριμμένη φρυγανιά

Γέμιση: 125 γ. Μαρμελάδα βερίκοκο

Topping:

90 γρ. ζάχαρη
125 ml. νερό
300 γρ. Κουβερτούρα

 

Εκτέλεση:

Πρώτα κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη λιώνουμε. Ύστερα βουτυρώνουμε ένα ταψί και το στρώνουμε με λαδόκολλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.

Χτυπάμε τα ασπράδια και τα αφήνουμε στην άκρη. Μετά βάζουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε ένα μπολ και το χτυπάμε καλά στο μίξερ . Καθώς ανακατεύουμε προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να γίνει συμπαγές μείγμα. Προσθέτουμε τους κρόκους του αυγού έναν – έναν. Προσθέτουμε την τριμμένη φρυγανιά και την λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε προσεχτικά τα χτυπημένα ασπράδια με τη ζύμη. Τέλος, βάζουμε τη ζύμη στο βουτυρωμένο ταψί και την ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον φούρνο για περίπου 50 λεπτά.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει… Μετά το βγάζουμε από τη φόρμα και το κόβουμε οριζόντια σε 2 ομοιόμορφα κομμάτια (στη μέση). Στρώνουμε την μαρμελάδα και την τοποθετούμε στο πάνω κομμάτι.

Topping:
Βράζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να λιώσει. Μετά παίρνουμε την κατσαρόλα από το μάτι , κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και την προσθέτουμε στο ζαχαρόνερο.

Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει (το topping πρέπει να γυαλίζει). Ρίχνουμε το topping στο κέντρο της τούρτας και στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα, ώστε να πάει και στις άκρες.

Το τελευταίο βήμα είναι να αφήσετε την σοκολάτα να πήξει και…ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΣ!

Κατερίνα Κατσιμίχα

Β1 Γυμνασίου

2 σχόλια στο Sachertorte(σάχερτορτε): Μια Αυστριακή Σπεσιαλιτέ

  1. Ο/Η Tbj18 λέει:

    Φαίνεται πολύ νόστιμη,θα την φτιάξω σίγουρα.

  2. Ο/Η Ανώνυμος λέει:

    μπραβο κατερινα

Σχολιάστε

Top