Το γέλιο

Laughter2

Το γέλιο δεν είναι καθόλου… αστεία υπόθεση. Αντίθετα, είναι μια εκδήλωση της ζωής μας. Γέλιο είναι ένα ψυχοσωματικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό και αναγνωρίζεται με τις συσπάσεις που κάνουν οι μύες του προσώπου. Κάθε γέλιο είναι διαφορετικό από ένα άλλο ανάλογα με τον τρόπο που εκδηλώνεται.

Κατ” αρχάς, το γέλιο προκαλεί ευχαρίστηση, χαρά και συμβάλλει στην ψυχική υγεία του ατόμου. Έπειτα λειτουργεί ως συνδετικός ιστός στους ανθρώπους, καθώς αγγίζει θέματα ευχάριστα τα οποία τους ενώνουν, και όχι δυσάρεστα χωρίζοντάς τους. Επιπλέον, με το γέλιο καλλιεργείται και αναπτύσσεται το πνεύμα του ανθρώπου. Επίσης, το άτομο ζει πληρέστερη και πιο ευχάριστη ζωή.

Όμως, σήμερα που το γέλιο χρειάζεται όσο τίποτε άλλο για να αντιμετωπιστεί ο κόσμος στον οποίο ζούμε, οι άνθρωποι δεν γελούν και το γέλιο λείπει από τα σημερινά δεδομένα. Οι περισσότεροι άνθρωποι παριστάνουν τους σοβαροφανείς φοβούμενοι να εκφραστούν με ένα γέλιο. Το άγχος και οι πολλές υποχρεώσεις με την σειρά τους περιορίζουν το γέλιο, την αναψυχή και τον χρόνο για παιχνίδι. Συνήθως, οι άνθρωποι στενοχωριούνται για αυτά που δεν έχουν και δεν χαίρονται τις μικρές χαρές που προσφέρει η ζωή.

Το γέλιο, τέλος, είναι αρετή και είναι άφθονο χωρίς χρεώσεις, με τον Σαίξπηρ να προσθέτει: «Όσο γελάμε, τίποτα δεν χάνεται»

Αθηνά Ομπριζάνου, α2 Λυκείου

1 σχόλιο στο Το γέλιο

  1. Ο/Η ΘΥΡΑ 7 λέει:

    ΜΠΡΑΒΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ

Σχολιάστε

Top