Ποιο άθλημα μου ταιριάζει;

sports

Με αφορμή την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού μαθητές της Β’ Γυμνασίου μάς παρουσιάζουν το αγαπημένο τους άθλημα.

 

Σοφία Μπάτα: Η κολύμβηση είναι ένα άθλημα κίνησης μέσα στο νερό. Με αυτό το άθλημα γυμνάζεται όλο το σώμα και μένει σε καλή φυσική κατάσταση. Επιπλέον, με την κολύμβηση αποκτούμε μυϊκή δύναμη και τόνωση. Τέλος, αυτό το άθλημα μάς βοηθάει να χαλαρώσουμε και να έχουμε θετική ενέργεια.

Από την άλλη, ο χορός είναι άθλημα καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης, η οποία απαιτεί την κίνηση του σώματος και είναι ρυθμική. Με αυτό το άθλημα γυμνάζονται κυρίως τα πόδια, αλλά και άλλες μυϊκές ομάδες του σώματος. Ο χορός είναι μία μορφή έκφρασης, χαλάρωσης και ευχαρίστησης.

Συνεπώς, και τα δύο αθλήματα είναι ωφέλιμα για εμάς καθώς μάς χαλαρώνουν και μας ευχαριστούν, οπότε θα ήταν δύσκολο να διαλέξω ένα από τα δύο.

Swim Lessons Children 2_920x550

Αντώνης Καραχάλιος: Το άθλημα που μου αρέσει περισσότερο είναι το ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο είναι άθλημα ομαδικό και συνεργατικό. Επίσης, είναι διασκεδαστικό και ανταγωνιστικό, τόσο μεταξύ των ομάδων όσο και των συμπαικτών μας. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται πειθαρχία και υπακοή προς τον διαιτητή. Στο παιχνίδι αυτό πρέπει να παίζεις δίκαια και σύμφωνα με τους κανονισμούς. Κύριος στόχος αυτού του παιχνιδιού είναι να βάζεις πολλά γκολ για την ομάδα σου.

κατάλογος

Σπύρος Γκουριώτης: Το μπάσκετ (καλαθοσφαίριση) είναι ένα παγκόσμια διαδεδομένο άθλημα. Το άθλημα αυτό είναι ομαδικό. Αυτό σημαίνει πως μαθαίνεις να συνεργάζεσαι με τους συμπαίκτες σου, με τους οποίους έχετε κοινό στόχο – πέρα φυσικά από τη διασκέδαση – τη νίκη. Συνάμα βοηθάει κάποιον να κοινωνικοποιηθεί και να γνωρίσει νέα άτομα με ίδια ενδιαφέροντα. Επίσης, το μπάσκετ κάνει κάποιον πιο πειθαρχημένο και του αυξάνει την υπομονή και την επιμονή. Ακόμα, γι’ αυτούς που βαριούνται τον παραδοσιακό τρόπο άσκησης, το μπάσκετ αποτελεί έναν ευχάριστο τρόπο γυμναστικής και άσκησης, τη στιγμή που όλοι γνωρίζουμε την αξία της για τον άνθρωπο. Τι περιμένεις λοιπόν; Πάρε τη μπάλα σου, τους φίλους σου και πηγαίνετε στο κοντινότερο γήπεδο!!!

basketball-is-my-life-8

1 σχόλιο στο Ποιο άθλημα μου ταιριάζει;

  1. Ο/Η Anonymoss λέει:

    Πολύ ενδιαφέρον άρθρο,ειδικά για κάποιον που σκέφτεται να ξεκινήσει κάποιο άθλημα.

Σχολιάστε

Top