Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος, Ο κορονοϊός στα σχολεία

Έντονος διάλογος εγείρεται τις τελευταίες μέρες γύρω από το θέμα της κατάληψης. Πολλά σχολεία της χώρας μας καταφεύγουν στην σκληρή λύση της κατάληψης. Οι νέοι ξεσηκώνονται και μέρα με την μέρα όλο και περισσότερα σχολεία καταφεύγουν σε αυτήν τη λύση. Είναι γεγονός και έχει ανησυχήσει τους αρμόδιους φορείς στο υπουργείο Παιδείας.  Έτσι και το σχολείο μου με πρωτοβουλία των μαθητών αποφάσισε πριν λίγες ημέρες να κάνει κατάληψη αναζητώντας και διεκδικώντας τα δικαιώματά τους.

Αρχικά, η απόφαση αυτή της κατάληψης έγινε με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να ξεκινήσουν τα μαθήματα κανονικά με την γενική χρήση της μάσκας εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Τάξεις γεμάτες με παιδιά, κυλικεία που είναι ο ένας πάνω στον άλλο, παιδιά που αστειεύονται και κάνουν πλάκα με τους φίλους τους. Τα τμήματα των τάξεων είναι ασφυκτικά γεμάτα, με παιδιά που κάθονται το ένα δίπλα στο άλλο και ένα μπουκάλι αντισηπτικό που κάνει βόλτες δεξιά κι αριστερά. . Η σίτιση γίνεται χωρίς αυστηρά μέτρα ασφαλείας παρόλο που λαμβάνει χώρα στο προαύλιο του σχολείου, καθώς όλα τα παιδιά πηγαίνει το ένα δίπλα στο άλλο χωρίς μάσκα.

Για όλα τα παραπάνω προβλήματα υπάρχουν και οι κατάλληλες λύσεις και αυτές δεν είναι δύσκολο να βρεθούν μέσω του διαλόγου και της σωστής επικοινωνίας μαθητών-καθηγητών. Κατά κύριο λόγο, η χρήση της μάσκας οφείλει να γίνει απαραίτητη χωρίς εξαίρεση  για την προστασία και την υγεία όλων μας.  Επίσης το κύριο ζήτημα που απασχολεί τόσο την μαθητική κοινότητα όσο και τους γονείς των παιδιών είναι αυτό της μείωσης του αριθμού των μαθητών εντός των σχολικών τμημάτων.  Έτσι, φτάνουμε στο συμπέρασμα ότι όλοι οφείλουμε να χρησιμοποιούμε τη μάσκα εντός σχολείου.

Η χρήση της μάσκας και η υγιεινή στα σχολεία είναι απαραίτητη. Επομένως γίνεται εύκολα αντιληπτό απ’ όλους πως δεν είναι ένα απλό θέμα αλλά σημαντικό, καθώς κύριος στόχος είναι η διασφάλιση της υγείας όλων των μαθητών και των καθηγητών καθώς και η δημόσια υγεία γενικότερα. Τέλος, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας και να βγούμε νικητές από την δύσκολη μάχη κατά του κορονοϊού.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης