Γιώργος Ώττας, Η κατάληψη του Μουσικού Σχολείου Σιάτιστας

  Η κατάληψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες στο σχολείο μου ήταν απογοητευτική, καθώς όλοι οι μαθητές που ψήφισαν υπέρ δεν προσήλθαν στον χώρο της κατάληψης. Το αποτέλεσμα ήταν η κατάληψη να καταλήξει σε χάσιμο μαθήματος.

  Αρχικά τα αιτήματα της κατάληψης ήταν απλά και λιτά. Κύριο θέμα ήταν η μη υποχρεωτική μάσκα στον χώρο του σχολείου, εφόσον τηρούνται τα μέτρα αποστάσεως και η δύναμη της τάξης ανέρχεται στα 15 άτομα. Επίσης ένας ακόμη σημαντικός λόγος ήταν η έλλειψη καθηγητών μουσικών κυρίως, και τέλος η δημιουργία της τράπεζας θεμάτων. Όλα τα παραπάνω αιτήματα έγινα αποδεκτά από την πλειοψηφία των μαθητών, αλλά δεν τους κίνησε το ενδιαφέρον η ίδια η κατάληψη, εφόσον δεν προσήλθαν στο χώρο της κατάληψης για να την υποστηρίξουν. Έπραξαν ακριβώς αντίθετα, δηλαδή την πρώτη μέρα ήρθαν κανονικά στο σχολείο το πρωί και έφυγαν το μεσημέρι, κι έτσι έμειναν μόνο 10 άτομα σαν υποστηρικτές της κατάληψης. Αυτά συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα με αποτέλεσμα να σταματήσει η κατάληψη και τα παιδιά να ξαναξεκινήσουν τα σχολικά μαθήματα.

  Έτσι λοιπόν, η «κατάληψη» (χάσιμο μαθήματος) την τρίτη μέρα τελείωσε με το επιχείρημα ότι δεν υπήρχε συμμετοχή και ενδιαφέρον από την πλειοψηφία των μαθητών.

  Τέλος η συγκεκριμένη κατάληψη ήταν άκρως απογοητευτική, καθώς το μόνο που πέτυχε ήταν να έρθει μια ομάδα ατόμων σε επαφή με τον πρόεδρο γονέων και κηδεμόνων του σχολείου.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης