ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Γ” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΚΙΣΣΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΑΙ ΦΕΓΓΟΥΛΗ ΑΝΘΟΥΛΑ

Με αφορμή την σχολική μας εφημερίδα βρήκαμε την ευκαιρία να γραψουμε  μερικες πληροφορίες για την δράση του χαμόγελου του παιδιόυ και την εκδήλωση που κάναμε την Παγκόσμια Ημέρα της Αλληλεγγύης (20 Δεκεμβρίου).

Το Χαμόγελο του Παιδιού ξεκίνησε το 1997 τη λειτουργία του πρώτου σπιτιού για την φροντίδα παιδιών.

Ο έπαινος του "Χαμόγελου" για την προσφορά του σχολείου μας

Ο έπαινος του «Χαμόγελου» για την προσφορά του σχολείου μας

Κύριο μέλημα τους από την αρχή υπήρξε η αποφυγή της ιδρυματοποίησης των παιδιών και βασικός τους στόχος είναι η ομαλή και αξιοπρέπης επανένταξη τους στην κοινωνία .Το Χαμόγελο του Παιδιού άνοιξε την αγκαλιά του για εκατονταδές παιδιά που κινδυνεύουν .Κοντά τους έρχεται κάθε παιδί που δεν μπορεί και δεν πρέπει να μείνει στο οικογενειακό του περιβάλλον, αφού μετά από κοινωνική έρευνα διαπιστωθεί η ακαταλληλότητα του σπιτιού τους .Στα σπίτια τους μεγαλώνουν παιδιά διαφόρων ηλικιών ανεξαρτήτως υπηκοότητα και καταγωγής .

Τα αιτήματα φιλοξενίας υποβάλλονται από Εισαγγελίες Ανηλίκων ή,Εισαγγελίες Πρωτοδικών ή,Δικαστικές Αρχές ή,Κοινωνικές  Υπηρεσίες  Δήμων ,Νομαρχιών ,Νοσοκομεία Παιδίων ή άλλους χώρους προστασίας ανηλίκων .

Στα σπίτια του Χαμόγελου του παιδιού μένουν, παιδιά που από τους πρώτους μήνες της ζωής τους έχουν εγκαταλείφθει , έχουν παραμελήθει ,έχουν κακοποιήθει .Παιδιά νηπιακής ,σχολικής και εφηβικής ηλικίας μένουν στο Χαμόγελο του Παιδιού.Τα παιδιά φοιτούν σε σχολεία της περιοχής που μεγαλώνουν , σε φροντιτήρια ξένουν γλωσσών , ενισχυτικής διδασκαλίας , πληροφορικής .Συμμετέχουν σε αθλητικούς και πολιτικούς συλλόγους , σε σχολίκες και εξωσχολικές δραστιριότητες .

Η Ημερήσια Φροντίδα των παιδιών στην περιοχή Καλυβιών Δήμου Αγρινίου ξεκίνησε την λειτουργία της , τον Οκτώμβριο του 2012 , σε κτήριο το οποίο παραχωρήθηκε από τον Δήμο Αγρινίου .Οι φωνές και τα γέλια των  παιδιών γεμίζουν το χώρο απ’άκρη σ’άκρη .Παιδιά από οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονες οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες βρίσκουν κοντά τους τη ζεστασιά και τη φροντίδα που δικαιούνται .Σκοπός τους είναι η στήριξη και η ενδυνάμωση των οικογενειών και όνειρο τους το χαμόγελο στο πρόσωπο των παιδιών .

‘Εχοντας την επίγνωση όλων των παραπάνω και σε συνδυασμό με την ‘ατμόσφαιρα προσφοράς’ πραγματοποιήθηκε στις 24\12\2014 και  ημέρα Τρίτη προβολή με θέμα το γεγονός που στάθηκε αιτία για την ίδρυση του οργανισμού ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ και την δράση των μελών του στο κέντρο ‘Λόγου και Τέχνης΄’ Νεάπολης Αγρινίου . Σ’αυτή την εκδήλωση παρεβρέθησαν ο κύριος Μπανίτσας,ο κύριος Ι.Παπατσώρης –διευθυντής  Γυμνασίου Νεάπολης , καθήγητριες και καθηγητές αυτού κάθως και οι μαθητές. Επίσης στα πλαίσια της ‘Ημέρα Αλληλεγγύης’ οι μαθήτες σε συνεργασία με τις υπεύθυνες καθηγήτριες  κ.Αλεξανδροπούλου Αρχ. Και κ.Κασβίκη Παν. Συγκέντρωσαν τρόφιμα και τα έστειλαν στο τοπικο κέντρο του  ‘Χαμόγελο του Παιδιού’ στην περίοχη των Καλυβίων . Μ’αυτή την κίνηση ,οι μαθητές και οι καθηγητές αντίστοιχα άνοιξαν τις ψυχές τους και επιδόθηκαν σε μέριμνες .

https://www.youtube.com/watch?v=c0YeRUrlVeg

ΠΗΓΕΣ: http://www.hamogelo.gr/

Σχολιάστε

Top