Βιογραφικό Σημείωμα της Νισυριογράφου Τορίζη Άννας

Οι καλύτεροι μου φίλοι- Άρης, Νάλα και Μαξ
Οι καλύτεροι μου φίλοι- Άρης, Νάλα και Μαξ

Γειά σας, με λένε Άννα Τορίζη. Είμαι 14 ετών και ήρθα στην Ελλάδα την άνοιξη του 2019 από την Αυστραλία, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Έχω δύο μεγαλύτερα αδέρφια. Η μητέρα μου είναι από την Κάλυμνο και ο πατέρας μου από την Νίσυρο και τώρα ζούμε όλοι μαζί στην Νίσυρο

Η ζωή στην Νίσυρο είναι πολύ διαφορετική απ’ ό τι στο Darwin. Εδώ έχω πολλούς συγγενείς και φίλους. Το σχολείο μου έχει λίγους μαθητές όμως οι παρέες είναι μεικτές με παιδιά από όλες τις τάξεις και το δέσιμο μεταξύ μας μεγαλύτερο. Στην Νίσυρο σαν έφηβη νιώθω περισσότερο ελεύθερη, οι γονείς μου δεν φοβούνται μην πάθω κάτι και μ’ αφήνουν να βγαίνω έξω μόνη μου για περισσότερη ώρα και να γυρνάω σπίτι πιο αργά. Το καλοκαίρι μάλιστα έχεις όλα όσα χρειάζεσαι δίπλα σου, θάλασσα και φίλους. Το νησί πλημμυρίζει από κόσμο και γίνονται ωραία πανηγύρια με μουσική, χορό και φαγητό μέχρι το πρωί. Όλο το νησί είναι τότε μια παρέα. Το μόνο που μου λείπει από το Darwin είναι τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και οι αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σχετικά με τα ενδιαφέροντά μου, μου αρέσει πολύ το βόλεϊ και από μικρή χορεύω ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, τους οποίους λατρεύω. Επίσης, έχω μεγάλη αγάπη για τα ζώα, τους φίλους μου και την οικογένεια μου.

Αποφάσισα να συμμετέχω στο σχολικό περιοδικό γιατί αγαπώ τη Νίσυρο και μου αρέσει να γράφω για διάφορα θέματα σχετικά με το νησί, το σχολείο και την επικαιρότητα.

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης