1ο Τεύχος-Σεπτέμβριος-Ιανουάριος 2023

ΝΙΣΥΡΟΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ.jpg

Καλώς ήρθατε!

Καλώς ορίσατε στο περιοδικό μας, με πολύ μεράκι και χαρά, εμείς οι Νισυριογράφοι μαθητές και καθηγητές  της συντακτικής ομάδας του Γυμνασίου/ΛΤ Νισύρου σας υποδεχόμαστε στο πρώτο μας ψηφιακό περιοδικό. Ο σκοπός μας είναι να δημοσιεύουμε ….

Οι καλύτεροι μου φίλοι- Άρης, Νάλα και Μαξ

Βιογραφικό Σημείωμα της Νισυριογράφου Τορίζη Άννας

Γειά σας, με λένε Άννα Τορίζη. Είμαι 14 ετών και ήρθα στην Ελλάδα την άνοιξη του 2019 από την Αυστραλία, όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Έχω δύο μεγαλύτερα αδέρφια. Η μητέρα μου είναι από την Κάλυμνο ….

Το φλάουτο μου

Βιογραφικό Σημείωμα του Νισυριογράφου Χασαπλαδάκη Γιώργου

Με λένε Γιώργο Κλεάνθη Χασαπλαδάκη, είμαι 15 ετών και φοιτώ στην Α’ Λυκείου. Μαθαίνω μπουζούκι και φλάουτο, κάνω θέατρο και συμμετέχω στην ομάδα ποδοσφαίρου του νησιού, τον Πολυβώτη. Επίσης, κάνω μαθήματα αγγλικών και προετοιμάζομαι για ….

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

ΑΠΟΨΕΙΣ «Φτάνει Πια» της Κουλάκη Κατερίνας

  ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! της Κουλάκη Κατερίνας (Α Λυκείου) Στο άρθρο αυτό θα ήθελα να θίξω ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό θέμα που με απασχολεί πολύ και έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας ….

IMG-0316af925cc8422d25ccf660bd791f4b-V

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ «Οι γάτες της Νισύρου» των Κουλάκη Κατερίνας και Τόπι Στέλλας

΄΄Οι Γάτες της Νισύρου΄΄ Η παραμέληση των αδέσποτων γατιών του νησιού μας Των Κουλάκη Κατερίνας (Α Λυκείου) & Τόπι Στέλλας (Γ Γυμνασίου) Όλα τα αιγαιοπελαγίτικα νησιά καμαρώνουν για τις υπέροχες γατοπαροικίες τους. Είναι σχεδόν αξιοθέατο ….

Λουτρά των Πάλων

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ των Δερμιτζάκη Κων/νου, Τόπι Στέλλας & Χασαπλαδάκη Γιώργου

 7 ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΤΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΙΣΥΡΟΥ των Δερμιτζάκη Κωνσταντίνου (Β Γυμνασίου) Τόπι Στέλλας (Γ Γυμνασίου) & Χασαπλαδάκη Γιώργου (Α Λυκείου)  Το νησί μας έχει πολλά κτίρια με βαθιά ιστορία που χρονολογούνται απ’ την αρχαιότητα, τη βυζαντινή ….

Γ Λυκείου 2022-2023

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Γ ΛΥΚΕΙΟΥ 2022-23 των Τορίζη Κωνσταντίνας και Φασουλάρη Μαρίας

  Γ ΛΥΚΕΙΟΥ 2022-23: ΟΙ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ Συνέντευξη που παραχώρησαν όλοι οι μαθητές της φετινής Γ λυκείου στις συντάκτριες του περιοδικού Τορίζη Κωνσταντίνα (Α Γυμνασίου) και Φασουλάρη Μαρία (Β Γυμνασίου) ….

Εξωτερική Άποψη του Γυμνασίου/ΛΤ Νισύρου

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΝΕΑ των Τορίζη Άννας & Φασουλάρη Μαρίας

ΔΡΑΣΕΙΣ & ΣΧΟΛΙΚΑ ΝΕΑ των Τορίζη Άννα (Γ Γυμνασίου) & Φασουλάρη Μαρία (Β Γυμνασίου) Είμαστε ένα πολύ δραστήριο και ανοιχτό στη τοπική κοινωνία μας σχολείο, τιμή μας και καμάρι μας. Απόδειξη πως φέτος απ’την αρχή ….

Exif_JPEG_420

ΠΟΣΠΕΡΙΖΟΝΤΑΣ «Νέα και Εκδηλώσεις απ’το Νησί» των Τορίζη Άννας και Φασουλάρη Μαρίας

ΠΟΣΠΕΡΙΖΟΝΤΑΣ  Νέα και Εκδηλώσεις απ’το Νησί των Τορίζη Άννας  (Γ Γυμνασίου ) & Φασουλάρη Μαρίας  (Β Γυμνασίου) Η Νίσυρος είναι ένα νησί γεμάτο χρώμα, μουσική, κέφι και φυσικά πολλά πολλά πανηγύρια και εκδηλώσεις. Μερικά από ….

Movie Theater, Movie, Popcorn, Film Industry, Projection Screen

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Ταινίες των Τορίζη Άννας & Φασουλάρη Μαρίας

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΑΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ των Τορίζη Άννας (Γ Γυμνασίου) & Φασουλάρη Μαρίας (Β Γυμνασίου) Μια και το πρώτο μας τεύχος βγαίνει λίγο μετά τις γιορτές, επιλέξαμε να μοιραστούμε τις ταινίες που είδαμε ….