Κινηματογραφική Λέσχη

Λίγα λόγια για την Κινηματογραφική Λέσχη

Η “Κινηματογραφική Λέσχη στο Σχολείο” είναι ένα εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα με φορέα υλοποίησης το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Επιδίωξη μέσω της δράσης αυτής, είναι η επιστροφή στον κοινωνικό χαρακτήρα του κινηματογράφου. Σε μια λέσχη, τα παιδιά συναντιούνται με σκοπό να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες, να συζητήσουν γι’ αυτές, να παίξουν, να γελάσουν, ώστε η θέαση να γίνει συνήθεια. Στόχος είναι να καλλιεργηθεί η αγάπη για τον κινηματογράφο και να αποκτηθούν δεξιότητες οπτικοακουστικού αλλά και κινηματογραφικού γραμματισμού, δηλαδή η απόκτηση δεξιοτήτων, όχι μόνο θέασης/κατανάλωσης (χρήσης) αλλά και κριτικής αποτίμησης. Οι δραστηριότητες της λέσχης προσφέρουν ευκαιρίες στους μαθητές για ένα διαδοχικό πέρασμα από τη θέαση-απόλαυση της ταινίας, την αυθόρμητη έκφραση συναισθημάτων και την περιγραφή, στην διερεύνηση των συναισθημάτων, την αποκωδικοποίηση των προθέσεων του δημιουργού και θα οδηγήσουν στην έκφραση-δημιουργία.

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, εμείς παρακολουθήσαμε την βραβευμένη ουγγρική ταινία «Τραγούδα«, μια ταινία που θίγει θέματα όπως: σχολική βίαεπιδόσειςδικαιοσύνηεπιβράβευσηφιλοδοξίες απόρριψηαλληλεγγύη. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αυθόρμητα συναισθήματα μας μετά τη θέαση και αποτυπώνονται στο παρακάτω συννεφόλεξο.

Μια εξαιρετική δράση που άρεσε σε όλους και ανυπομονούμε για την επόμενη προβολή!!

Word Art ταυτοτητα ταινιας

(κλικ για μεγέθυνση)

Επιμέλεια: Ζωίτσα Βλάχου (εκπαιδευτικός Πληροφορικής)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης