Επιλεγμένο άρθρο

«Όσα δεν μπαίνουν σε καραντίνα…»

covid-19-5070666_640
Η πρώτη μας ομαδική και συνεργατική προσπάθεια στη δημιουργία βίντεο (εν μέσω καραντίνας), με ένα θέμα επίκαιρο που μας αγγίζει και συγκινεί... "Όσα δεν μπαίνουν σε καραντίνα..." https://video.sch.gr/asset/detail/L28jAJZKeYGebiJZGHeia1qT/M1XdIaCAAdddRCHiYkwM4I4L Το βίντεο δημιουργήθηκε στα πλαίσια της εξ αποστάσεως διδασκαλίας της Πληροφορικής τον Απρίλιο του 2021.   Επιμέλεια: Ζωίτσα Βλάχου…

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2021 (SID 2021)

SID2018_logo

Κάθε δεύτερη μέρα, της δεύτερης εβδομάδας, του δεύτερου μήνα του χρόνου, γιορτάζουμε τη Mέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (SID-Safer Internet Day)!! Φέτος, η μέρα αυτή ήταν η Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου. Στην τάξη συζητήσαμε πολύ, ενημερωθήκαμε μέσω αφισών, βίντεο και quiz, από την ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και το saferinternet4kids.

Κινηματογραφική Λέσχη

e lesxi

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, μια από τις ταινίες που παρακολουθήσαμε και αγαπήσαμε πολύ, είναι η βραβευμένη ουγγρική ταινία «Τραγούδα», που θίγει θέματα όπως: σχολική βία – επιδόσεις – δικαιοσύνη – επιβράβευση – φιλοδοξίες – απόρριψη – αλληλεγγύη. 

Κινηματογραφική Λέσχη (2)

e lesxi

Την Κυριακή, 13 Ιουνίου προβλήθηκε και η τελευταία ταινία της Κινηματογραφικής μας Λέσχης. Είχαμε τη χαρά και την τιμή, να δούμε και να αναλύσουμε την βραβευμένη ταινία «Άπλωσε το χέρι», με τις δημιουργούς της, την δική μας κυρία Ναταλία Λέκκα (εκπαιδευτικός μουσικής του σχολείου μας) και την κυρία Κωνσταντίνα Βαγγελάκη (εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας).

Η ώρα του κώδικα!

hour_of_code_certificate

Φιλοξενήσαμε μια Ώρα του κώδικα (hour of code) στο εργαστήριό μας, συμμετέχοντας έτσι σε μια παγκόσμια δράση που έχει στόχο να προβάλλει ότι, η επιστήμη των υπολογιστών (συγκεκριμένα ο προγραμματισμός - δηλ. να γράφω κώδικα), είναι διασκεδαστική και δημιουργική, προσβάσιμη σε όλες τις ηλικίες, για όλους τους μαθητές, ανεξαρτήτως υπόβαθρου.

6 χρόνια στο δημοτικό…

αποχαιρετισμός

6 χρόνια στο δημοτικό….. ένα όμορφο ταξίδι γεμάτο αναμνήσεις…. Παρά τις ιδιαίτερες καταστάσεις που όλοι ζήσαμε… τα παιδιά μας αποδείξανε για μια ακόμα φορά πως με οδηγούς το γέλιο, το μεράκι και τη δημιουργικότητα… όλα μπορούν να ξεπεραστούν.