Κινηματογραφική Λέσχη (2)

Την Κυριακή, 13 Ιουνίου προβλήθηκε και η τελευταία ταινία της Κινηματογραφικής μας Λέσχης. Είχαμε τη χαρά και την τιμή, να δούμε και να αναλύσουμε την βραβευμένη ταινία «Άπλωσε το χέρι», με τις δημιουργούς της, την δική μας κυρία Ναταλία Λέκκα (εκπαιδευτικός μουσικής του σχολείου μας) και την κυρία Κωνσταντίνα Βαγγελάκη (εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας).

Η ταινία «Άπλωσε το χέρι» είναι μια τρυφερή ταινία μικρού μήκους με θέμα τη διαφορετικότητα και τον σχολικό αποκλεισμό, που δημιούργησαν οι μαθητές της ΣT τάξης (2016) του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πρέβεζας, η οποία διακρίθηκε κερδίζοντας το Β΄ βραβείο ταινίας Μυθοπλασίας στον 2ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους «Ένας πλανήτης… μια ευκαιρία».

Μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων ασχοληθήκαμε με τους τεχνικούς αλλά και πολιτιστικούς κώδικες της ταινίας, μάθαμε από τις δημιουργούς όλα τα μυστικά σχετικά με τα γυρίσματα, τα πλάνα, τα θέματα που προσεγγίζει, τη μουσική, κ.α., αλλά και για το σύνδρομο Down.

Η όμορφη βραδιά μας έκλεισε με τις δικές μας σκέψεις και τα μηνύματα που θέλουμε να στείλουμε στην πρωταγωνίστρια, τη Λαμπρινή, που είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να γνωρίσουμε, έστω και διαδικτυακά. Επίσης, παρακολουθήσαμε και αστεία στιγμιότυπα από τα γυρίσματα (making of).

Έτσι, μια υπέροχη κινηματογραφική χρόνια, έκλεισε με τον πιο όμορφο τρόπο.

Ευχαριστούμε πολύ το Σύλλογο Γονέων του Σχολείου μας, που στήριξε αυτό το εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα με φορέα υλοποίησης το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και την κυρία Ζωή Βλάχου (εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου μας) για την ιδέα και την υλοποίηση του προγράμματος.

Αυτό το ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Περάσαμε υπέροχα και μάθαμε πάρα πολλά… Δύο λέξεις, όμως, που ξεχωρίσαμε, με ιδιαίτερη σημασία για εμάς και θα μας έρχονται στο μυαλό καθώς θα σκεφτόμαστε την Κινηματογραφική μας Λέσχη, είναι η ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ και η ΑΝΑΤΡΟΠΗ..

Επιμέλεια: Ζωίτσα Βλάχου (εκπαιδευτικός Πληροφορικής)

 

αφίσα 

(κλικ στην αφίσα για να δείτε την ταινία)

 

Σχολιάστε