Κινηματογραφική Λέσχη

Στα πλαίσια αυτής της δράσης, μια από τις ταινίες που παρακολουθήσαμε και αγαπήσαμε πολύ, είναι η βραβευμένη ουγγρική ταινία «Τραγούδα», που θίγει θέματα όπως: σχολική βία – επιδόσεις – δικαιοσύνη – επιβράβευση – φιλοδοξίες – απόρριψη – αλληλεγγύη. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα αυθόρμητα συναισθήματα μας μετά τη θέαση και αποτυπώνονται στο παρακάτω συννεφόλεξο.

Word Artταυτοτητα ταινιας

(κλικ για μεγέθυνση)

Λίγα λόγια για την Κινηματογραφική Λέσχη

Η “Κινηματογραφική Λέσχη στο Σχολείο” είναι ένα εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό πρόγραμμα με φορέα υλοποίησης το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας.

Επιδίωξη μέσω της δράσης αυτής, είναι η επιστροφή στον κοινωνικό χαρακτήρα του κινηματογράφου. Σε μια λέσχη, τα παιδιά συναντιούνται με σκοπό να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες, να συζητήσουν γι’ αυτές, να παίξουν, να γελάσουν, ώστε η θέαση να γίνει συνήθεια. Στόχος είναι να καλλιεργηθεί η αγάπη για τον κινηματογράφο και να αποκτηθούν δεξιότητες οπτικοακουστικού αλλά και κινηματογραφικού γραμματισμού, δηλαδή η απόκτηση δεξιοτήτων, όχι μόνο θέασης/κατανάλωσης (χρήσης) αλλά και κριτικής αποτίμησης. Οι δραστηριότητες της λέσχης προσφέρουν ευκαιρίες στους μαθητές για ένα διαδοχικό πέρασμα από τη θέαση-απόλαυση της ταινίας, την αυθόρμητη έκφραση συναισθημάτων και την περιγραφή, στην διερεύνηση των συναισθημάτων, την αποκωδικοποίηση των προθέσεων του δημιουργού και θα οδηγήσουν στην έκφραση-δημιουργία.

Επιμέλεια: Ζωίτσα Βλάχου (εκπαιδευτικός Πληροφορικής)

Σχολιάστε