Ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning Erasmus+

Ευρωπαϊκά προγράμματα eTwinning Erasmus+

Για το σχολικό έτος 2023-2024 το σχολείο μας υλοποιεί στην εκπαιδευτική πλατφόρμα eTwinning τρία Ευρωπαϊκά έργα με θέμα α) τη Μεσογειακή διατροφή β) το Νερό και την Προστασία του Περιβάλλοντος και γ) Χριστουγεννιάτικη Χορωδία. Επίσης σχεδιάζεται να υλοποιηθεί ένα τέταρτο πρόγραμμα για δ) Το θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα του τόπου μας που θα λάβει χώρα από τον Απρίλιο μέχρι τον Ιούνιο 2024.

Συγκεκριμένα τα έργα μας είναι τα ακόλουθα:
1. Mediterranean Junior School Master Chef – The Cook Book (founder school)
2. Wetlands (founder school)
3. Christmas Choir (founder school)
4. By the Sea (founder school)
Γενικοί στόχοι των προγραμμάτων είναι οι μαθητές να γνωρίσουν τις συνήθειες και άλλων παιδιών της ηλικίας τους και να τα μυήσουν στις δικές τους. Να δράσουν εποπτικά, βιωματικά και διαθεματικά. Να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες, όπως την δημιουργία ebooks και digital board games. Να συμμετέχουν σε Χριστουγεννιάτικη χορωδία και να ανταλλάξουν ευχές και κάρτες με συνομηλίκους άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Να συμμετέχουν σε εργαστήρια ραδιοφωνικής παραγωγής (European School Radio), φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα δράσεων, ραδιοφωνικούς και μουσικούς διαγωνισμούς. Να γνωρίσουν το θαλάσσιο και παράκτιο οικοσύστημα του τόπου τους και να αναπτύξουν εθελοντική συνείδηση παίρνοντας μέρος σε δράσεις καθαρισμού μιας τοπικής ακτής.
Στα έργα αυτά συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί: Ασπασία Ματθαίου ΠΕ06 (συντονίστρια), Ροζαλία Βοξάκη ΠΕ70, Αντώνης Γκιούλης ΠΕ70, Κοσμάς Μανές ΠΕ70, Μάγδα Παπαδοπούλου ΠΕ79, Μαρία Σαρώφ ΠΕ08, Μάκης Σαμολαδάς ΠΕ86. Ωστόσο, τα προγράμματα υλοποιούνται διαθεματικά σε συνεργασία με όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο σχολείο μας, καθώς και με εκπαιδευτικούς από πολλά άλλα σχολεία στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, την Ρουμανία, τη Βοζνία – Ερζεγοβίνη, την Πολωνία, τη Λετονία και την Τουρκία.
Καλή επιτυχία!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης