Διαχείριση άγχους

Διαχείριση άγχους 

Εμείς οι έφηβοι βρισκόμαστε σε μία μεταβατική ηλικία κατά την οποία έχουμε πολλές υποχρεώσεις που πρέπει να διευθετήσουμε και πολλές αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε μόνοι μας και με αυτογνωσία. Αυτές οι αποφάσεις είναι πολύ σημαντικές καθώς θα καθορίσουν το μέλλον μας. Αυτό δημιουργεί ένα αποπνικτικό κλίμα για τον/την κάθε έφηβο/η καθώς δεν είναι εξοικειωμένος/η με αυτού του είδους τις ενέργειες. Αποτέλεσμα αυτών είναι η εμφάνιση ενός έντονου και ακατάπαυστου άγχους.
Το άγχος, όμως, επηρεάζει αρνητικά τη ζωή μας. Για τον λόγο αυτό, πρέπει να καταπολεμάται όσο το δυνατόν γρηγορότερα, πράγμα που σύμφωνα με πολλούς είναι ακατόρθωτο.

Ωστόσο, η άποψη αυτή δεν ευσταθεί, καθώς, σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορεί κάποιος να το αντιμετωπίσει. Μερικοί από αυτούς είναι οι εξής:
Η σωματική άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, γεγονός που απελευθερώνει ορμόνες οι οποίες ενισχύουν τη συναισθηματική μας κατάσταση..
Η σωστή διατροφή είναι εξίσου σημαντικός παράγοντας καταπολέμησης του άγχους. Η επιλογή φρούτων και λαχανικών και η αποφυγή των snacks με υψηλές θερμίδες είναι σύμμαχος της διαχείρισης του άγχους. Σύμφωνα με μελέτες τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι από τις πιο σημαντικές ουσίες κατά του στρες.
Ο ύπνος είναι, επίσης, πολύ σημαντικός καθώς ξεκουράζεται τόσο το μυαλό όσο και το σώμα και έτσι μπορούμε να αποδώσουμε καλύτερα..

Τέλος, εξίσου βοηθητική είναι και η απαλή μουσική η οποία επιδρά θετικά στον εγκέφαλο και μειώνει την κορτιζόλη, μία ορμόνη που συνδέεται άμεσα με το στρες.

Από τη μαθήτρια:

Καλόφα  Κατερίνα (Β3)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης