Αγάπη για τη ζωή

Φιλοζωία νοείται γενικά ως η αμέριστη και αδιάκριτη αγάπη προς όλα τα ζώα αυτού του πλανήτη , ανεξαρτήτως του αν είναι ανεπιθύμητα ή επιβλαβή ή επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία, ασφάλεια και ζωή. Αντιπροσωπεύει την ποιότητα και το επίπεδο του πολιτισμού  ενός λαού  και μιας χώρας, το να σέβεσαι ένα ζώο ανεξάρτητα από το ποιο ζώο είναι. Όλοι οι λαοί, όλες οι κοινότητες και όλοι οι άνθρωποι θα έπρεπε να ξέρουν να συμπεριφέρονται σωστά στα ζώα και να τα σέβονται. Ο πολιτισμός μιας χώρας και η παιδεία η οποία διδάσκει τον σεβασμό στον συνάνθρωπο, θα έπρεπε να διδάσκει και τον σεβασμό στα ζώα, γιατί και με αυτά συζούμε στο ίδιο περιβάλλον και στους ίδιους τόπους.

Η αγάπη για τα ζώα , σε καμία περίπτωση  δεν σημαίνει το να τα υιοθετείς και να τα παρατάς επειδή δεν μπορείς να τα μεγαλώσεις. Από τη στιγμή που υιοθετείς ένα ζώο πρέπει να έχεις στο μυαλό σου, ότι  θέλουν φροντίδα και υπευθυνότητα. Επίσης το να αγαπάς ένα ζώο δεν σημαίνει να το βάζεις σε ένα κλουβί και να το ταλαιπωρείς για την υπόλοιπη ζωή του. Το να κλειδώνεις ένα ζώο σε κλουβί, να το χτυπάς, να του συμπεριφέρεσαι άσχημα και να το κακοποιείς, είναι βάρβαρο και μηνύσιμο . Μπορείς να μπεις μέχρι και 5 χρόνια φυλακή για τέτοιες συμπεριφορές σε ζώα.

Ο φιλόζωος από την άλλη σαν λέξη σημαίνει αυτός που αγαπά την ζωή. Οι άνθρωποι που δεν νιώθουν καλά με την κατάσταση της ζωής τους , με λίγα λόγια, το περνάνε όλο αυτό στα ζώα.

Αναστασίου Κρυσταλλία

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης