ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

 

Αγαπημένοι μου παππού και γιαγιά,

Ήθελα να σας πληροφορήσω για κάτι το οποίο είναι πολύ σοβαρό. Εδώ και λίγο καιρό επισκέφτηκε την πατρίδα μας ένας ιός, ο οποίος όπως λένε είναι πολύ επικίνδυνος, ιδίως για εσάς τους ηλικιωμένους. Κολλάει πολύ εύκολα. Πολύ εύκολα κολλάνε και τα μικρά παιδιά, αλλά αυτά, επειδή έχουν δυνατό οργανισμό, δεν παθαίνουν τίποτε. Τις περισσότερες φορές όμως μπορεί να το μεταδώσουν σε ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας ή σε αρρώστους. Εγώ ο εγγονός σας, επειδή σας αγαπώ και δε  θέλω να πάθετε τίποτε, να ξέρετε πως αυτές τις μέρες δε θα έρχομαι να σας βλέπω. Να ξέρετε όμως ότι σας σκέφτομαι και θα προσεύχομαι για σας. Θέλω όμως να προσέχετε και εσείς πολύ. Να μη βγαίνετε έξω από το σπίτι παρά μόνο αν είναι πολύ μεγάλη ανάγκη. Θα σας φέρνουμε εμείς τα ψώνια και θα τα αφήνουμε έξω από την πόρτα σας. Να πλένετε πολύ καλά τα χέρια σας και γενικά να προσέχετε την καθαριότητα. Αν κάποια στιγμή δεν νιώσετε καλά, να πάρετε τηλέφωνο τον γιατρό σας ή να ειδοποιήσετε εμάς, ώστε να σας πάμε στο νοσοκομείο. Να ξέρετε πως, όταν τελειώσει όλο αυτό και είμαστε όλοι υγιείς, θα έρθω στο σπίτι σας και θα σας κάνω μία μεγάλη αγκαλιά. Μέχρι τότε, θέλω να προσέχετε πολύ.

     Με πολλή αγάπη

Ο εγγονός σας, Γιώργος

 (Γιώργος Π.)

Γιαγιά και παππού,

Ελπίζω να σφύζετε από υγεία. Λυπάμαι που δεν μπορώ πια να σας βλέπω λόγω της καραντίνας. Στενοχωριέμαι πολύ όταν σκέφτομαι τα παιχνίδια που παίζαμε μαζί και ειδικά με τον παππού.  Κάθε βράδυ προσεύχομαι να μας βοηθάει η Παναγία και να τελειώσουν όλα αυτά γρήγορα, ώστε όλοι οι άνθρωποι να είναι χαρούμενοι και οι άρρωστοι να γίνουν καλά. Θα ήθελα πάρα πολύ να βρεθούμε και να παίξουμε ξανά. Τουλάχιστον μιλάμε μέσω skype… Σας αγαπώ πολύ,

           Ο εγγονός σας, Νίκος

Υ.Γ.: Μην ανησυχείτε για μας, είμαστε όλοι καλά.                        

               (Νίκος Π.)

Αγαπημένοι μου παππού και γιαγιά,

Θέλω να σας ενημερώσω για κάτι που σίγουρα έχετε ακούσει και στις ειδήσεις, όμως εγώ θα σας τα πω με τον δικό μου τρόπο. Τους τελευταίους μήνες έχει επισκεφτεί τη χώρα μας ένας νέος ιός, ο οποίος είναι πολύ επικίνδυνος για εσάς τους ηλικιωμένους. Οπότε, μέχρι ο ιός να εξαλειφθεί δε θα σας επισκεπτόμαστε, γι’ αυτό πρέπει να προσέχετε  ο ένας τον άλλον. Θα σας αναφέρω και κάποιες πολύ σημαντικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθείτε για να είστε καλά: να μη βγαίνετε έξω άσκοπα, να πλένετε συχνά τα χέρια σας και να μην έρχεστε σε επαφή με πολύ κόσμο. Θα μου πείτε ότι τα ξέρετε αυτά όμως εγώ ένιωσα την ανάγκη να σας τα πω, γιατί είναι πολύ σημαντικά. Μην ανησυχείτε για εμάς, θα είμαστε καλά. Να ξέρετε ότι σας αγαπάω και περιμένω να τελειώσει όλο αυτό για να έρθω να σας επισκεφτώ και να περάσω άπλετο χρόνο μαζί σας.

Με αγάπη,

η εγγονή σας, Ευαγγελία

(Ευαγγελία Μ.)

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο κορονοϊός είναι  ένας  ιός ο οποίος ήρθε από την Κίνα. Πλέον ο  ιός αυτός  έχει γίνει  πανδημία και  έχει  πεθάνει πολύς κόσμος. Είναι παρόμοιος με τη γρίπη που περάσαμε τον χειμώνα αλλά  λίγο χειρότερος, διότι   εξαπλώνεται πολύ πιο γρήγορα από ότι μια απλή γρίπη. Οι γιατροί λένε ότι πρέπει να πίνουμε πολύ νερό κάθε μισή  ώρα, να πλένουμε τα χέρια μας πολύ καλά, να βάζουμε αντισηπτικό, να φοράμε γάντια και το προσωπικό των νοσοκομείων και των κέντρων  υγείας να φοράνε μάσκα και ειδική στολή. Οι ευπαθείς ομάδες καλούνται να μένουν στο σπίτι κι όσοι νιώσουν κάποιο σύμπτωμα, να τηλεφωνήσουν στον οικογενειακό τους γιατρό και να μην πάνε αμέσως στο νοσοκομείο. Τώρα όλη η χώρα έχει μπει σε  καραντίνα, διότι ο πρωθυπουργός έχει πάρει πολύ αυστηρά μέτρα. Μείνετε σπίτι, και διευκολύνετε τη ζωή σας. Αυτά από εμένα.

Ραφαηλία Κ.

                 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης