ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

logo

Ιδρυτής του σχολείου μας ήταν ο Δημήτριος Στέγκας. Γεννήθηκε στην Ελληνική επαρχία στα τέλη του 19ου αιώνα. Επέλεξε να σπουδάσει και μετακινήθηκε στην κοντινότερή του πόλη, τη Λαμία, όπου υπήρχε Παιδαγωγική Ακαδημία.

Μετά την αποφοίτησή του με το πτυχίο του δάσκαλου ,άρχισαν οι Βαλκανικοί πόλεμοι και ο Μικρασιατικός πόλεμος στους οποίους συμμετείχε έως το τέλος τους.

Στη συνέχεια έρχεται στον Πειραιά όπου ξεκινά το πρώτο του Δημοτικό σχολείο, στην οδό Φωτίου Κορυτσάς, το 1925.

Το 1930 μετακινείται σε ιδιόκτητο κτίριο στην οδό Δράμας και Σπάρτης. Το 1939 ξεκινά τη λειτουργία και Γυμνασίου.

Το 1958 τα Εκπαιδευτήρια Στέγκα λειτουργούν σε ιδιόκτητο νέο κτίριο στην πλατεία Κερατσινίου (Κύπρου). Το 1962 αποβιώνει ο ιδρυτής των Εκπαιδευτηρίων Δημήτριος Στέγκας και συνεχίζουν το έργο του τα παιδιά του Μανταλένα Στέγκα, Μαρία Στέγκα και Κων/νος Στέγκας μαζί με τη σύζυγό του Λαμπρινή.

Αρχή της δεκαετίας του 1970 ιδρύεται το Νηπιαγωγείο των Εκπαιδευτηρίων Στέγκα και λειτουργεί σε ανεξάρτητο κτίριο στην οδό Μ.Ασίας 67, στο Κερατσίνι. Επεκτείνεται με επιπλέον εγκαταστάσεις και παίρνει την τελική του μορφή.

Σήμερα, η Κατερίνα Στέγκα και ο Δημήτρης Στέγκας, εγγόνια του ιδρυτή του Εκπαιδευτηρίου μας,που έχουν πραγματοποιήσει ειδικευμένες και μεταπτυχιακές σπουδές στην Εκπαίδευση συνεχίζουν την ιστορία του σχολείου μας.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΣΤΕΓΚΑ
Μικράς Ασίας 67
Κερατσίνι
18756
school@stegas.gr
Τηλέφωνο: 210 400 15 95

Top