ΝΥΦΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

ΝΥΦΕΣ

Νύφες

 

                ~Λίγα λόγια για την ταινία~

                  ~Οι εντυπώσεις μου~

                ~Εικόνες από την ταινία~

ΝΥΦΕΣ

 

   Οι Νύφες είναι βραβευμένη δραματική και ηθογραφική ταινία του γνωστού σκηνοθέτη Παντελή Βούλγαρη, παραγωγής 2004. Το θέμα της ταινίας είναι το ταξίδι 700 γυναικών, Ελληνίδων, Τουρκάλων, Ρωσίδων, από την Κωνσταντινούπολη προς τη Νέα Υόρκη, όπου θα συναντήσουν τους άντρες που πρόκειται να παντρευτούν μέσα από μια φωτογραφία, και ο έρωτας μεταξύ μίας από αυτές τις γυναίκες και ενός αμερικανού φωτογράφου.

 Οι <<Νύφες>> είναι από τα καλύτερα βιβλία που έχω διαβάσει ως τώρα. Μου προκάλεσε πολλά συναισθήματα καθώς το διάβαζα. Λύπη, στενοχώρια, περιέργεια, απορία, θαυμασμό για όλα όσα είχαν αντέξει ως τώρα όλες αυτές οι γυναίκες .… Πραγματικά θαυμάζω τον τρόπο που γράφει η κ. Καρυστιάνη… μπορεί να σου ξυπνήσει τόσα πολλά συναισθήματα, σκέψεις αλλά απορίες. <<Μα πως γίνεται να ασπρίσουν τα μαλλιά μας μέσα σε μια μόνο νύχτα;>> Αυτή η απορία με κυνήγησε καθ’ όλη την διάρκεια του βιβλίου, αλλά παράλληλα και της ταινίας. Κατάλαβα βέβαια, πως από την πολύ στενοχώρια και το άγχος είναι πολύ πιθανό να γίνει κάτι τέτοιο.

 Μπορώ να πω, πως διάκρινα αρκετές διαφορές ανάμεσα στην ταινία και στο βιβλίο. Μερικές σκηνές από το βιβλίο δεν υπήρχαν στην ταινία. Επίσης δεν ήταν όλες οι σκηνές με την σειρά του βιβλίου στην ταινία. Κάποιες σκηνές δεν τις κατάλαβα και πολύ καλά στο βιβλίο, αλλά παρ’ όλα αυτά το βιβλίο με συγκίνησε πιο πολύ απ’ ότι η ταινία. Η ταινία με τρόμαξε σε κάποια σημεία, γιατί τα ένιωσα πιο πολύ. Η μουσική και η εικόνα με βοήθησαν να τα καταλάβω καλύτερα. Όπως και να ‘χει όμως ήταν μια πολύ ωραία ιστορία, που απ’ ότι ξέρω βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, που διαδραματίζονται το 1922.


Λίγες εικόνες

ΝΥΦΕΣ1

Ο φωτογράφος Νόρμαν Χάρις

ΝΥΦΕΣ2

Η Χαρώ και η Νίκη

ΝΥΦΕΣ3

Η Όλγκα και ο Νικόλας

ΝΥΦΡΕΣ4

Η Νίκη με τα άσπρα της μαλλιά

 

Τέλος!

Από  την  μαθήτρια   Μαρία Αγγελοπούλου

Σχολιάστε

Top