Ο Ronald Mallett πιστεύει ότι έλυσε την εξίσωση για το ταξίδι στον χρόνο.

Ο 77χρονος φυσικός υποστηρίζει ότι βρήκε την λύση για το ταξίδι στον χρόνο μετά από μισό αιώνα σκληρής εργασίας. Το γεγονός αυτό είναι μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα καθώς αυτό που όλοι νόμιζαν αδύνατο για πολλά χρόνια, τώρα ο Αμερικανός φυσικός το έκανε εφικτό. Βέβαια θα χρειαστούν πολλές επιστημονικές θεωρίες και πειράματα μέχρι να αποδειχθεί ότι η θεωρία του είναι σωστή καθώς υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που αμφισβητούν τη θεωρία του για το ταξίδι στον χρόνο και το  θεωρούν αδύνατο και επικίνδυνο διότι μπορεί να προκαλέσει ζημιές στον χωροχρόνο.

Τα βιώματα του Mallet είναι εκείνα που τον ώθησαν να ασχοληθεί και να αφιερώσει ολόκληρη τη ζωή του και κυρίως την ακαδημαϊκή του καριέρα στην αναζήτηση της μηχανής του χρόνου. Ο Mallet γεννήθηκε στο Roaring Spring της Πενσυλβάνια στις 30 Μαρτίου 1945 και μεγάλωσε στο Μπρόνξ της Νέας Υόρκης. Σε ηλικία 10 περίπου χρονών χάνει τον πατέρα του μόλις 33 ετών από καρδιακή προσβολή. Η οικογένεια μετακομίζει στην Altoona της Πενσυλβάνιας.

μανε2 μανε4

Εκεί πέρασε τα χρόνια της παιδικής του ηλικίας, στα οποία δεχόταν bullying καθώς βίωσε έντονα τον ρατσισμό λόγω του χρώματος του, ήταν από τους λίγους έγχρωμους αφροαμερικανούς σε μία περιοχή κυρίως με λευκούς κατοίκους.

Με αφορμή αυτό το γεγονός αλλά και λόγω του χαμού του πατέρα έγινε λάτρης των επιστημονικών βιβλίων και αφιερώθηκε στον κόσμο των φανταστικών βιβλίων. Ένα από τα αγαπημένα του βιβλία ήταν η Μηχανή του Χρόνου, «Με κάποιο τρόπο μου μίλησε», λέει. «Η πρώτη κιόλας παράγραφος άλλαξε τη ζωή μου. Θυμάμαι ακόμα το απόσπασμα «Οι επιστήμονες γνωρίζουν πολύ καλά ότι ο χρόνος είναι απλώς ένα είδος χώρου και μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και πίσω στο χρόνο, όπως μπορούμε στο διάστημα».

 

Επηρεασμένος από το βιβλίο αυτό ο Mallet προσπάθησε στην ηλικία των 11 ετών να φτιάξει ένα αντίγραφο της χρονομηχανής απο το βιβλίο <<Μηχανή του Χρόνου>>. Όμως όπως είναι αναμενόμενο δεν λειτούργησε. Το γεγονός αυτό όμως δεν τον πτόησε.

μανε3

Θέλοντας να πραγματοποιήσει το όνειρό του, που ήταν  να ξαναδεί τον μπαμπά του, ο Mallet επέστρεψε στο σχολείο. Έγινε γρήγορα ένας από τους καλύτερους μαθητές της τάξης και αποφοίτησε από το Λύκειο. Δυστυχώς δεν είχε τα χρήματα για να μπει στο Πανεπιστήμιο οπότε έκανε αίτηση στην πολεμική αεροπορία. Όταν μάζεψε τα απαιτούμενα χρήματα γράφτηκε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας. Το 1973 σε ηλικία 28 ετών απέκτησε το διδακτορικό του στη Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας. Το 1975 άρχισε να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ στην Πενσυλβάνια.

Άρχισε την επίσημη έρευνά του στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Το 2006 δημοσιεύτηκε το βιβλίο του Mallet : Time Traveler: A Scientist’s Personal Mission to Make Time Travel a Reality,  γραμμένο από τον Bruce Henderson. Με την έκδοση του βιβλίου του ο Mallet δήλωσε ότι η δυνατότητα του ταξιδιού στον χρόνο θα μπορούσε να επαληθευτεί μέσα στην επόμενη δεκαετία. Πρόσφατα πιστεύει ότι ανακάλυψε τρόπο με τον οποίο μπορούμε να ταξιδέψουμε στο χρόνο. Ο Mallett υποστηρίζει ότι: “Ας πούμε ότι έχουμε ένα φλιτζάνι καφέ μπροστά σας αυτή τη στιγμή. Ξεκινήστε να ανακατεύετε τον καφέ με το κουτάλι. Άρχισε να στροβιλίζεται, σωστά; Αυτό κάνει μια περιστρεφόμενη μαύρη τρύπα. Στη θεωρία του Αϊνστάιν, ο χώρος και ο χρόνος σχετίζονται μεταξύ τους. Γι” αυτό λέγεται χωροχρόνος. Έτσι, καθώς η μαύρη τρύπα περιστρέφεται, στην πραγματικότητα πρόκειται να προκαλέσει μια συστροφή του χρόνου”.

 

Σοφία Πολυζώτη, Β3

Πηγές:

https://www.theguardian.com/science/2023/mar/01/back-to-the-father-the-scientist-who-lost-his-dad-and-resolved-to-travel-to-1955-to-save-him

https://en.wikipedia.org/wiki/Ronald_Mallett

 

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης