6ήμερη επίσκεψη στη Ρουμανία

 

Στη 1 Μαΐου 2022 αντιπροσωπεία του σχολείου μας αποτελούμενη από τους εκπαιδευτικούς Κοτσόβολη Νίκωνα  και Δοκιμάκη Σοφία και τους μαθητές Mαρσέλου

  Ελένη, Σιούλα Δανάη , Παπασωτηρίου Γιάννη και Πανά Αριστείδη και στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus , Science through Experiments in Europe 2 πραγματοποίησε 6 ήμερη επίσκεψη στη Ρουμανία και συγκεκριμένα στη πόλη Ramnicu Valcea.

Στο παραπάνω πρόγραμμα συμμετέχουν εκτός από το Πρότυπο Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων  και σχολεία από τη Τουρκία, τη Κροατία , την Ουγγαρία , την Ισπανία και την Ρουμανία που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν και η οικοδέσποινα χώρα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν πολλά μέρη και να ανταλλάξουν απόψεις με τους εκπροσώπους των άλλων χωρών πάνω σε μια σειρά θεμάτων και αντικειμένων. Ειδικότερα δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με θέματα πολιτισμού,  να μάθουν για το σύγχρονο τρόπο ζωής στις άλλες χώρες  και να πάρουν πληροφορίες για μια σειρά εκπαιδευτικών θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος.

Οι εκπρόσωποι κάθε χώρας παρουσίασαν το σχολείο τους αλλά και τη χώρα τους γεγονός το οποίο έδωσε την ευκαιρία για  διεξοδικές  συζητήσεις οι οποίες οδήγησαν στην εμβάθυνση των σχέσεων των μελών των αντιπροσωπειών. Επίσης πήραν μέρος σε μια σειρά πειραμάτων τα οποία έγιναν στο χώρο του σχολείου και έδωσαν την ευκαιρία στα παιδιά να δουλέψουν μαζί.

Να σημειώσουμε εδώ ότι το μήνα Μάρτιο το σχολείο μας ήταν το πρώτο που  φιλοξένησε τους μαθητές των  άλλων χωρών, ενώ η επόμενη επίσκεψη είναι προγραμματισμένη για τον επόμενο Οκτώβριο στην Ισπανία.

20220506_123147

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης