Κάλεσμα στο «Πρίσμα»

Σας ενημερώνουμε σχετικά με την ίδρυση μηνιαίου ηλεκτρονικού σχολικού περιοδικού για τον Πολιτισμό και την Κοινωνία. Πρόκειται για το «Πρίσμα», το Μικρό Περιοδικό του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών, που αποτελεί χώρο έκφρασης και συμπράξεων σε ένα πλαίσιο προαγωγής της δημιουργικότητας, δημοκρατικής συναντίληψης και αειφορίας. Απευθύνεται σε όλη τη σχολική κοινότητα και στην κοινωνία πολιτών για διάχυση και συνδιαμόρφωση ενός ειρηνικού, συμπεριληπτικού, πιο δίκαιου κόσμου. Μπορείτε να ενημερώνεστε για δράσεις που απορρέουν από την εκπαιδευτική διαδικασία και παραγωγές που εμπίπτουν στις θεματικές ενότητες του περιοδικού (ΚριτικήΔημιουργική ΈκφρασηΣχολική Ζωή) και να στέλνετε σκέψεις και έργα σας, με τον τρόπο που υποδεικνύεται στην κατηγορία Επικοινωνία. Θα υποδεχτούμε με χαρά τη γόνιμη και εποικοδομητική συνεργασία σας στη σχολική προσπάθεια.

Παραλίδου Μαρία, Φιλόλογος ΠΕ02 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών, για την ομάδα του «Πρίσματος»

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί (αλφαβητικά)

  • Αλμπάνης Γεώργιος ΠΕ86-ΠΕ03, Διευθυντής 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών
  • Γρίψιος Αθανάσιος ΠΕ86
  • Παραλίδου Μαρία ΠΕ02

prisma 1teuxos

Εξώφυλλο 1ου Τεύχους («…χτίζοντας την ειρήνη», Νοέμβρης 2023)

 

Ανακοινώσεις

 

10/12/2023

Θέμα: Πρίσμα | το Μικρό Περιοδικό του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών, Τεύχος 2, Δεκέμβρης 2023

Κυκλοφόρησε το 2ο τεύχος του Μηνιαίου Ηλεκτρονικού Σχολικού Περιοδικού για τον Πολιτισμό και την Κοινωνία «Πρίσμα το Μικρό Περιοδικό του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών»! «Κάθε ύπαρξη και δικαίωμα» είναι η ειδική θεματική του τεύχους Δεκεμβρίου 2023, που δημοσιεύτηκε ανήμερα της Διεθνούς Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και της 75ης επετείου της Οικουμενικής Διακήρυξής τους από τον ΟΗΕ (10/12/2023), ορίζοντας το ευρύ και ανοιχτό πεδίο συμπράξεων και διαλεκτικής του.
Βρείτε το εδώ: https://schoolpress.sch.gr/prism/
κάθε ύπαρξη και δικαίωμα

Εξώφυλλο 2ου Τεύχους («κάθε ύπαρξη και δικαίωμα», Δεκέμβρης 2023)

 

10/1/2024

Θέμα: Πρίσμα | το Μικρό Περιοδικό του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών, Τεύχος 3, Γενάρης 2024

Με τη νέα χρονιά έρχεται και το 3ο τεύχος του Μηνιαίου Ηλεκτρονικού Σχολικού Περιοδικού για τον Πολιτισμό και την Κοινωνία «Πρίσμα | το Μικρό Περιοδικό του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών»! «Εκ βαθέων» οι αναζητήσεις της διευρυμένης ομάδας διαβαίνουν τον μεταρσιωτικό τους δρόμο, κατευθύνοντας και την ειδική θεματική του τεύχους Ιανουαρίου 2024, που μόλις κυκλοφόρησε.

Βρείτε το εδώ: https://schoolpress.sch.gr/prism/

cover3

Εξώφυλλο 3ου Τεύχους («Εκ βαθέων», Γενάρης 2024)

 

10/02/2024

Θέμα: Πρίσμα | το Μικρό Περιοδικό του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών, Τεύχος 4, Φλεβάρης 2024

Έρχεται στις οθόνες σας το 4ο σε σειρά τεύχος του μηνιαίου ηλεκτρονικού σχολικού περιοδικού για τον Πολιτισμό και την Κοινωνία «Πρίσμα | το Μικρό Περιοδικό του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών»! Στο «Καλειδοσκόπιο» της παραγωγής ο κοινός μας τόπος, η πολύμορφη και ζώσα πολιτιστική κληρονομιά• εξού και η ειδική -αν και μη δεσμευτική- θεματική του τεύχους Φεβρουαρίου, υπό τον επιδεκτικό πολλαπλών αναγνώσεων τίτλο «όψεις του λαϊκού»…
Βρείτε το εδώ: https://schoolpress.sch.gr/prism/
τεύχος 4

Εξώφυλλο 4ου Τεύχους («όψεις του λαϊκού», Φλεβάρης 2024)

 

10/03/2024

Θέμα: Πρίσμα | το Μικρό Περιοδικό του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών, Τεύχος 5, Μάρτης 2024

«Δεν είναι αργά για αλήθειες!» στο 5ο τεύχος του μηνιαίου ηλεκτρονικού σχολικού περιοδικού για τον Πολιτισμό και την Κοινωνία «Πρίσμα | το Μικρό Περιοδικό του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών». Όνειρα, μνήμες και νέοι στόχοι εμπνέουν την ύλη του τεύχους Μαρτίου 2024, που μόλις κυκλοφόρησε, δίνοντας χώρο στην ειλικρινή έκφραση και μια προοπτική στην ουσιαστική επι-κοινωνία!

Βρείτε το εδώ: https://schoolpress.sch.gr/prism/

Δεν είναι αργά για αλήθειες!

Εξώφυλλο 5ου Τεύχους («Δεν είναι αργά για αλήθειες!», Μάρτης 2024)

 

21/05/2024

Θέμα: Πρίσμα | το Μικρό Περιοδικό του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών, Διπλό Τελευταίο Τεύχος (6-7), Απρίλης-Μάης 2024

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο του, έναν κύκλο κατά το δυνατόν ενσυνείδητης και αλληλέγγυας στάσης απέναντι στα πράγματα, στην τέχνη και στη ζωή, το μηνιαίο ηλεκτρονικό σχολικό περιοδικό για τον Πολιτισμό και την Κοινωνία «Πρίσμα | το Μικρό Περιοδικό του 1ου ΕΠΑ.Λ. Σερρών» παρουσιάζει το τελευταίο -διπλό- τεύχος του, που δημοσιεύεται την 21η Μαΐου 2024, Παγκόσμια Ημέρα Πολιτιστικής Ποικιλομορφίας για τον Διάλογο και την Ανάπτυξη. Κι ο λόγος αυτός μας ανήκει (θεματική 6ου τεύχους), όσο εμπνέει και καλεί αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο μέγας… Φίλοι; (θεματική 7ου τεύχους), παραμένουμε και επιμένουμε, με βαθιά ευγνωμοσύνη για τη συντροφιά σας!

Βρείτε μας εδώ: https://schoolpress.sch.gr/prism/

cover6-7

Εξώφυλλο Διπλού Τελευταίου Τεύχους (6ο: «κι ο λόγος αυτός μας ανήκει» – 7ο: «φίλοι;», Απρίλης-Μάης 2024)

 

Μεταδεδομένα/Κείμενα Ανακοινώσεων/Συντακτική Γραμμή:

Mαρία Παραλίδου, για την ομάδα του σχολικού περιοδικού

 

2 Σχόλια

    • Θερμές ευχαριστίες για τη θετική ανατροφοδότηση επί των στοχεύσεων, κατευθύνσεων και προσεγγίσεων του συνόλου των εργασιών πάνω στον Πολιτισμό και την Κοινωνία! Καλό Καλοκαίρι!

Υποβολή απάντησης