Εθελοντική Αιμοδοσία

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εθελοντική αιμοδοσία του 1ου ΕΠΑ.Λ.-Ε.Κ. Σερρών με την υποστήριξη του Τομέα Υγείας του σχολείου μας και την εμψύχωση της αρμόδιας ομάδας του Γ.Ν.Σ. και της Διευθύντριας του Τμήματος Αιμοδοσίας κ. Τζιούρα Αικατερίνης (βλ. σχετικά με συντονισμό ASPnet-UNESCO/SDGs: 3,4,17). Παραθέτουμε περισσότερες σχετικές πληροφορίες από την κ. Τελεγιωρίδου Σοφία, ΠΕ 87.02 1ου ΕΠΑ.Λ.-Ε.Κ. Σερρών, στο παρακάτω κείμενο.

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ 2024


Η υιοθέτηση καλών πρακτικών από το σύνολο της κοινωνίας αποτελεί πλέον ζητούμενο. Μεταξύ άλλων κυρίαρχη θέση κατέχει ο εθελοντισμός!
Με αρχή και βάση το παραπάνω, πραγματοποιείται σταθερά τα τελευταία χρόνια στο 1ο ΕΠΑ.Λ., μία φορά τον χρόνο η «Ημέρα Αιμοδοσίας». Έτσι, λοιπόν, και τη φετινή σχολική χρονιά διοργανώθηκε και υλοποιήθηκε η «Ημέρα Αιμοδοσίας», η οποία έλαβε χώρα στις 5/4/2024.
Η υλοποίηση της δράσης απέδειξε ότι το σύνολο της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας ενστερνίζεται τον εθελοντισμό και τη συμμετοχή σε αυτόν με την «Ημέρα Αιμοδοσίας». Συγκεντρώθηκαν 47 φιάλες αίματος, με τις οποίες ενισχύθηκε το τμήμα Αιμοδοσίας, του Γ.Ν. Σερρών, το οποίο και ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία, όπως και τη Διεύθυνση του σχολείου. Ιδιαίτερες είναι οι ευχαριστίες σε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, καθώς με την προσφορά τους συμβάλλουν στην καλύτερη ιατρική αντιμετώπιση και αποκατάσταση συνανθρώπων μας!
 
IMG-06d07bbe269ab438b3df3570c0485064-V
Αφίσες & Κολάζ «Ημέρας Αιμοδοσίας» (Από τα Τμήματα Β’Υγείας 1,2/Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: Τσουμάνη Ευαγγελία, ΠΕ 87.02)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης