Σχολικά ατυχήματα

                               ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ  ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Το σχολείο είναι ένας χώρος που κρύβει πολλούς κινδύνους και μπορούν να συμβούν ατυχήματα στους μικρούς μαθητές/μαθήτριες. Τα κυριότερα μέρη που συμβαίνουν ατυχήματα είναι : η αίθουσα, το προαύλιο, οι σκάλες του διαδρόμου και οι τουαλέτες.

Φανταστείτε ότι ακόμη και στη διάρκεια του μαθήματος μέσα στην τάξη μπορούν να συμβούν ατυχήματα. Πολλοί μαθητές όταν ανασηκώνουν τις καρέκλες τους προς τα πίσω, υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστούν στο κεφάλι. Η τοποθέτηση της τσάντας δίπλα από το θρανίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ατύχημα. Πολλά ατυχήματα σημειώνονται στα θρανία, όταν οι μαθητές προσπαθούν να πάρουν κάτι που έπεσε κάτω και χτυπούν το κεφάλι ή το μέτωπο στις γωνίες τον θρανίου.

Κατά την διάρκεια του διαλείμματος, στο προαύλιο συμβαίνουν τα σοβαρότερα και περισσότεροι ατυχήματα. Oι μεγαλύτεροι μαθητές τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και παρασέρνουν τους μικρότερους. Τα παιχνίδια μεταξύ των μαθητών στην αυλή, όπως σπρωξίματα, τρικλοποδιές, σοβαρών ατυχημάτων. Τα παιχνίδια με την μπάλα, όταν αυτή χτυπήσει το κεφάλι ή το πρόσωπο, την ώρα του φαγητού, αν κάποιος μας σπρώξει και πνιγούμε, το πάτημα ενός σκουπιδιού με το όποιο μπορεί να γλιστρήσουμε, είναι μερικά παράδειγμα τα από όσα μπορούν να συμβούν.

Παρατηρείται το φαινόμενο, οι μαθητές να τρέχουν στους διαδρόμους και τις σκάλες του σχολείου για να προλάβουν να βγουν πρώτοι στην αυλή για διάλειμμα. Πολλές φορές άθελα τους παρασέρνουν τους μικρότερους μαθητές ή με τη φόρα που έχουν πέφτουν και χτυπούν στις σκάλες. Σε κάποια σχολικά κτίρια οι πόρτες των αιθουσών ανοίγουν προς τους διαδρόμους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χτυπήσουν πολύ μαθητές σοβαρά.

Οι τουαλέτες είναι ακόμη ένας επικίνδυνος χώρος ατυχημάτων. Υγρό ή γεμάτο σαπούνι στο πάτωμα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό. Πολλές φορές οι μικροί μαθητές κλειδώνονται μέσα στις τουαλέτες και στην προσπάθεια του ν’ ανοίξουν την πόρτα, παθαίνουν κρίση πανικού. Για να αποφύγουμε τους παραπάνω τραυματισμούς καλό θα είναι να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στο πως κινούμαστε και συμπεριφερόμαστε στους χώρους του σχολείου.

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ  ΤΟΥ ΣΤ΄3

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ   ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης