ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

H Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργάνωσε φέτος  στις 1 Απριλίου τον 16ο Μαθητικό Διαγωνισμό «Παιχνίδι και Μαθηματικά» του περιοδικού «Ο μικρός Ευκλείδης» για τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού σχολείου. Σε αυτόν τον διαγωνισμό συμμετείχαμε και εμείς οι μαθητές/τριες της Στ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου μετά από παρότρυνση των δασκάλων μας .

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του γνωστού μαθηματικού Ευκλείδη. Ο Ευκλείδης ήταν Έλληνας μαθηματικός που δίδαξε και πέθανε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου .Σήμερα είναι γνωστός ως ο πατέρας της γεωμετρίας. Γεννήθηκε περίπου το 330 π.χ. και πέθανε το 275 π.χ. ή το 270 π.χ. Για τη ζωή του Ευκλείδη ελάχιστα είναι γνωστά. Ο Ευκλείδης κατέχει μία κρίσιμη θέση στην ιστορία της λογικής και των μαθηματικών .

Οι συμμετοχή των μαθητών στους  διαγωνισμούς καλλιεργούν την κριτική σκέψη. Δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν προβλήματα τα οποία βρίσκονται εκτός της συνηθισμένης  ύλης του Σχολείου τους. Αυτό ενθουσιάζει τους μαθητές, γιατί ξεφεύγουν από τη ρουτίνα της σχολικής ύλης. Οι μαθηματικοί διαγωνισμοί τους εμπνέουν, έτσι ώστε να γίνουν καλοί στα Μαθηματικά, αλλά και να αποκτήσουν πολύ καλές βάσεις για άλλα μαθήματα που χρησιμοποιούν σε μεγάλη έκταση τα Μαθηματικά.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν στον 16ο Μαθηματικό Διαγωνισμό « Ο Μικρός Ευκλείδης »!!!

αρχείο λήψης

 

 

 

 

Αρθρογράφος         ΜΠΕΚΤΑΣΙΑΔΟΥ  ΝΙΚΗ   ΜΑΘΗΤΡΙΑ   ΣΤ΄3

 

20220412_084056 20220412_084050

Περί gestoikos 9 Άρθρα
Στόικος Γεώργιος ΠΕ70 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΥΟΣΜΟΥ

1 Σχόλιο

Υποβολή απάντησης