«…αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε»

ΑΠΟ: 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ - Φεβ• 21•14

Η Στ τάξη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης πραγματοποίησε στις 21 και 23 Δεκεμβρίου του 2013 χριστουγεννιάτικο Bazaar, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση του «Χαμόγελου Του Παιδιού».

Όλα τα παιδιά της τάξης μαζί με το δάσκαλό τους, τον κύριο Ευθυμιάδη Γιώργο, εργάστηκαν σκληρά με μεγάλη προθυμία και χαρά, προκειμένου να πετύχουν το σκοπό τους και να βάλουν και αυτά ένα μικρό λιθαράκι στην μεγάλη αυτή προσπάθεια που κάνει «Το Χαμόγελο Του Παιδιού», το οποίο καθημερινά παρέχει, αποτελεσματικά και ποιοτικά υπηρεσίες σε παιδιά κακοποιημένα, εγκαταλελειμμένα, σε παιδιά με προβλήματα υγείας, σε παιδιά που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, σε παιδιά θύματα εξαφάνισης, σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά αλλά και σε οικογένειες που έχουν την οποιαδήποτε ανάγκη, μέσα από ένα ευρύ δίκτυο δράσεων και υπηρεσιών.

«Το Χαμόγελο Του Παιδιού» είναι ένας Εθελοντικός Οργανισμός για τα παιδιά που ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1996 μετά από την επιθυμία ενός 10χρονου παιδιού, του Ανδρέα Γιαννόπουλου, όπως αυτή εκφράστηκε από το ίδιο σε μία σελίδα του ημερολογίου του. Σκοπός του είναι η κατοχύρωση, η προάσπιση και η προώθηση των δικαιωμάτων των παιδιών που μένουν στον Ελλαδικό χώρο, ανεξάρτητα από υπηκοότητα και καταγωγή. Η αναγνώριση όμως του έργου που επιτελεί, το έχει οδηγήσει στη διεθνή καταξίωση και την ενεργό συμμετοχή σε σημαντικές πρωτοβουλίες και πέρα από τα σύνορά μας.

Η επιβίωση του «Χαμόγελου Του Παιδιού» εξασφαλίζεται αποκλειστικά, χάρη στις χρηματικές και υλικές προσφορές του απλού κόσμου αλλά και τις χορηγίες σε είδος των εκατοντάδων εταιριών που συμμετάσχουν με αυτό τον τρόπο στις δράσεις του και όλες μα όλες αποτελούν για αυτό έναν μικρό θησαυρό που αξιοποιείται με υπευθυνότητα και σεβασμό.

Σήμερα, που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στην Ελλάδα είναι πιο δύσκολες από ποτέ και που τα προβλήματα ολοένα αυξάνονται, «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» εύχεται και ελπίζει ότι η συγκινητική συμπαράσταση του απλού κόσμου και των εταιριών απέναντι στα παιδιά που εκπροσωπεί θα συνεχιστεί και θα στηρίξει την προσπάθειά του.

 

Γιατί… «Το Χαμόγελο Του Παιδιού»
δεν έχει μεγάλους ευεργέτες,
οι ευεργέτες του είμαστε όλοι εμείς!

 

Εμείς τα παιδιά της Στ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αξιούπολης, λάβαμε μια ευχαριστήρια επιστολή από τον πρόεδρο του «Χαμόγελου Του Παιδιού», τον κύριο Κώστα Γιαννόπουλο, για την μικρή μας προσφορά. Θα θέλαμε όμως εμείς να  τον ευχαριστήσουμε που μας έδωσε την ευκαιρία να παίξουμε και εμείς ένα μικρό ρόλο στην επιβίωση του Οργανισμού του. Γιατί… όπως είπε και ο μικρός Ανδρέας «….αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».

 

Σουζάνα Καλιοντζίδου

Σχολιάστε

Top