H TN στην εκπαίδευση: Μία ζωντανή συζήτηση!

Στην τελευταία μας ραδιοφωνική εκπομπή, που διοργανώθηκε από τους ομίλους Σχολικής Εφημερίδας και Web Channel του σχολείου μας, είχαμε την ευκαιρία να «φιλοξενήσουμε» δύο έμπειρους ομιλητές με διαφορετικές απόψεις για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση. Η πρώτη ομιλίτρια υποστήριξε με πάθος τις θετικές πτυχές της τεχνητής νοημοσύνης, εστιάζοντας στο γεγονός ότι η εκπαιδευτική διαδικασία μπορεί να εμπλουτιστεί και να προσφέρει προσαρμοσμένες εκπαιδευτικές εμπειρίες σε κάθε μαθητή/τρια. Αντίθετα, ο δεύτερος ομιλητής εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με τις πιθανές αρνητικές συνέπειες, όπως η υπερβολική εξάρτηση από τεχνολογικά μέσα και η απώλεια της προσωπικής επαφής στην εκπαίδευση.

Η συζήτηση αυτή ήταν όχι μόνο ένας διάλογος γεμάτος επιχειρήματα και αντεπιχειρήματα, αλλά και μια ευκαιρία για όλους μας να σκεφτούμε βαθύτερα τις δυνατότητες που μπορεί να φέρει η τεχνολογία στον εκπαιδευτικό χώρο. Με χιουμοριστικό τρόπο και την ιδιαίτερη ευφυΐα των ομιλητών (το κείμενο γράφτηκε από τους μαθητές και τις μαθήτριες των ομίλων Σχολικής Εφημερίδας και Web Channel, το podcast μας έγινε ένας χώρος όπου το σοβαρό συναντά το διασκεδαστικό, καθώς και μια πλατφόρμα για μάθηση και σκέψη.

Αν θέλετε να ακούσετε την εκπομπή και να διαμορφώσετε τη δική σας άποψη για την τεχνητή νοημοσύνη στην εκπαίδευση, μπορείτε να βρείτε το podcast στον ακόλουθο σύνδεσμο: Τεχνητή Νοημοσύνη στην εκπαίδευση: Μία συνέντευξη | European School Radio

Σας προσκαλούμε να γίνετε μέρος αυτής της συζήτησης και να μοιραστείτε τις σκέψεις σας στα σχόλια του link!

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης