Ρώμη: ένα ζωντανό μουσείο, Βενετία: Η πόλη με τα κανάλια

Σκοπεύετε να ταξιδέψετε στην Ιταλία; Αν ναι, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε  τη Ρώμη και τη Βενετία, δύο πόλεις με εξαιρετικά πλούσια ιστορία και αμέτρητα αξιοθέατα!

Ας αρχίσουμε από τη Ρώμη, μία μαγική πόλη με σπουδαία μνημεία ατελείωτα μουσεία, νόστιμη κουζίνα και ιταλικό ταμπεραμέντο! Θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι το Κολοσσαίο αποτελεί το μεγαλύτερο σημείο ενδιαφέροντος για τους περισσότερους επισκέπτες.  Ωστόσο, πασίγνωστη στα social είναι η Φοντάνα ντι Τρέβι, σιντριβάνι του οποίου η ονομασία σημαίνει «κρήνη του τριδρόμου». Πάμε όμως να γνωρίσουμε τα μνημεία της λίγο πιο αναλυτικά:

Το Κολοσσαίο, γνωστό και ως Φλάβιο Αμφιθέατρο, αποτελούσε ένα αμφιθέατρο στην Αρχαία Ρώμη και βρίσκεται στη Νοτιοανατολική πλευρά της Ρωμαϊκής Αγοράς. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 72μ.Χ. και τελείωσε το 80μ.Χ. Χωρούσε 65.000 θεατές και είχε σχήμα έλλειψης με περιφέρεια 524 μέτρων. Οι διαστάσεις του ήταν κολοσσιαίες: 156 x 188 μέτρα και το ύψος του έφτανε τα 48 μέτρα και είχε 4 ορόφους. Η ονομασία του οφείλεται στους Φλάβιους, η δυναστεία των οποίων το έκτισε.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης