Συναντώντας τα παιδιά του Διαπολιτισμικού Σχολείου Ελληνικού

Μετά από παρότρυνση της καθηγήτριάς μας κυρίας Γουλή, αποφασίσαμε να συναντηθούμε με τα παιδιά του Διαπολιτισμικού Σχολειού Ελληνικού. Δούλεψε όλη η τάξη φτιάχνοντας αναμνηστικό συμβολικό χειροποίητο δωράκι στα παιδιά. Προετοιμάσαμε να τους δείξουμε παραδοσιακούς χορούς από διάφορα μέρη της χώρας μας, αλλά και να χορέψουμε όλοι μαζί.
Η υποδοχή τους στο αμφιθέατρο του σχολείου έγινε με μεγάλη χαρά. Έπειτα ακολούθησε η μεταξύ μας γνωριμία και παρουσίασε ο καθένας τον εαυτό του. Μας παρουσίασαν πράγματα για τους τόπους τους, φαγητά, χορούς, έθιμα και μας εντυπωσίασαν ιδιαίτερα. Ακολούθησε η δική μας παρουσίαση με κέφι και χορό. Στο τέλος προσφέραμε στα παιδιά αναμνηστικά και κεράσματα, και ανταλλάξαμε τηλέφωνα και διευθύνσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ώστε να επικοινωνούμε.
Ήταν μια πολύ όμορφη, ξεχωριστή και διαφορετική εμπειρία για όλους, αφού δεν είχαμε ξανακάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν. Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε νέους τόπους, τα ήθη, τα έθιμα τους και κυρίως γνωρίσαμε τα παιδιά. Ευχόμαστε στο μέλλον να ξανασυναντηθούμε.
Βαφία  Κάλλι

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης