Μια μέρα στον σύλλογο Λευκαδίων της Ηλιούπολης

Στο άκουσμα της είδησης να επισκεφθούμε τον σύλλογο Λευκαδίων  Ηλιούπολης με το τμήμα μας (Α1),  ενθουσιαστήκαμε όλοι πολύ! Μας κίνησε το ενδιαφέρον διότι θα μαθαίναμε πληροφορίες σχετικά με την κουλτούρα και τα έθιμα της Λευκάδας, ενός τόπου γεμάτου ομορφιές και παραδόσεις.
Όταν φτάσαμε στον χώρο τους όλοι ήταν πάρα πολύ ευγενικοί και φιλόξενοι μαζί μας, πράγμα που μας έκανε να νιώσουμε οικειότητα. Μας πρόσφεραν διάφορα γλυκίσματα, χυμούς και πολλά άλλα. Σε αυτήν την συνάντηση οι εκπρόσωποι του συλλόγου μας μίλησαν για την Λευκάδα. Πιο συγκεκριμένα μας μίλησαν για τα έθιμά τους, τις παραδοσιακές τους συνταγές, τους παραδοσιακούς χορούς τους και για συχνές παραδόσεις που έχουν σε  διάφορα μέρη της Λευκάδας. Κάτι που δεν περιμέναμε όμως, ήταν να σηκωθούμε όλοι μαζί και να χορέψουμε κάποιους τοπικούς χορούς. Μπορούμε να πούμε, με βάση τα χαμόγελά μας ότι ήταν πολύ διασκεδαστικό και κάτι διαφορετικό που δεν είχαμε ξανά κάνει όλοι μαζί. Στη συνέχεια μας έβαλαν να ακούσουμε παραδοσιακά τραγούδια και μας μίλησαν και για το λεύκωμά τους.
Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία για όλους μας γιατί μάθαμε πράματα που πολλά παιδιά στις μέρες μας δεν έχουν ιδέα για τον δικό τους τόπο και δεν γνωρίζουν όλα αυτά τα όμορφα στοιχεία ενός πολιτισμού. Η γνώση της τοπικής ιστορίας από παιδιά και ενηλίκους είναι πολύ σημαντική. Γιατί, αγαπάμε περισσότερο τον τόπο μας, αν γνωρίζουμε σε βάθος την ιστορία και τον πολιτισμό του. Ελπίζουμε να μας ξαναδοθεί μια παρόμοια ευκαιρία να γνωρίσουμε και άλλους τόπους και να διασκεδάσουμε όλοι μαζί!
Ηρώ  Αγγελή
Ηλέκτρα Αζούκη

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης