Καταλήψεις στα σχολεία

Φέτος, οι καταλήψεις των σχολείων ξεπερνούν τις 300 σε όλη τη χώρα. Θα έλεγε κανείς ότι εθιμικά συμβαίνουν κάθε φθινόπωρο, όταν τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία και βρίσκονται μπροστά σε προβλήματα κτιριακά, εκπαιδευτικά κτλ, ή ανακαλύπτουν ότι η τυρόπιτα είναι στρογγυλή και όχι τετράγωνη!

 

Σήμερα οι μαθητές προσπαθούν να λύσουν προβλήματα  με το να κλείνουν το σχολείο, νομίζοντας ότι όλα θα λυθούν, χωρίς να χρησιμοποιούν τον διάλογο, οπού θα να είναι σε θέση να παρουσιάσουν και να στηρίξουν τις απόψεις τους με επιχειρήματα με αποτέλεσμα την δημοκρατική εύρεση μιας αποδεκτής λύσης.
Η απώλεια μαθημάτων, εξαιτίας μιας κατάληψης, λειτουργεί επίσης εις βάρος των ίδιων των μαθητών, εφόσον μειώνονται οι διδακτικές ώρες και για αυτό πρέπει να αναπληρωθούν. Έτσι χάνονται περίπατοι, εκδρομές  κ.ά.

katal

 

Οι καταλήψεις σχολείων γίνονται πολλές φορές αντιληπτές ως προσπάθεια αποφυγής των μαθημάτων. Έτσι, αντί οι μαθητές να αποκτήσουν τον τίτλο της μαχόμενης γενιάς, περνούν στη συνείδηση των πολιτών ως φυγόπονοι και αδιάφοροι απέναντι στα οφέλη της μάθησης.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης