Διαδήλωση κατά του bullynig

Ρεπορτάζ Γιάννης Μπάκας

Η 6η Μαρτίου είναι ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα κατά του σχολικού εκφοβισμού με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το σχολείο μας, επειδή θεωρεί σημαντικό το πρόβλημα της σχολικής βίας, διοργάνωσε μία “διαμαρτυρία” κατά του bullying. Οι προετοιμασίες έγιναν στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Πες το διαδικτυακά – Πες το ευγενικά», του προγράμματος «Ενεργώ ως Πολίτης» και του ομίλου «ΕφηΒΙΑ- Έχεις τη λύση αν μιλήσεις». Μαθητές και καθηγητές  λάτρεψαν την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. Η διαδικασία έγινε ως εξής:

  • Οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης, μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριες της δράσης δημιούργησαν αφίσες και πανό με ζωγραφιές και συνθήματα. Μπορώ να πω ότι οι μαθητές για άλλη μία φορά έδειξαν τα καλλιτεχνικά τους ταλέντο

  • Επίσης οι μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης έφτιαξαν τις δικές τους μάσκες με μηνύματα κατά του bullying.

  • Κατά τη διάρκεια της δράσης όλοι οι μαθητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου με όλα τα πανό. Να σημειώσω ότι όλοι φώναξαν συνθήματα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

20220304_083917 (1)   2

 

Anti bullying_4-3-2022

 

  • Έπειτα για λίγη ώρα όλοι οι μαθητές έκαναν συμβολική πορεία στο προαύλιο, με σηκωμένα στον αέρα τα πανό και φωνάζοντας συνθήματα έτσι ώστε να περάσουμε σε όλους τους ανθρώπους που μας ακούνε το μήνυμα κατά του εκφοβισμού που έχει ως αποτέλεσμα πολλοί μαθητές να υποφέρουν.

 

  • Τέλος, στην περίφραξη κρεμάστηκαν αφίσες και πανό που φαίνονται στις παρακάτω φωτογραφίες ενώ μαθητές της Γ’ τάξης φόρεσαν μάσκες με επίθετα που τους έχουν αποκαλέσει και τους ενόχλησαν, πράγμα που προσωπικά μου προκαλεί μεγάλη συγκίνηση.

 

 

Σχολιάστε

Top