ΛΟΓΟΙ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΟΥ ΦΑΓΗΤΟΥ – ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

 

FAST FOYNT

Γράφουν οι μαθήτριες Βιολέτα Δ. και Τάνια Β. από το Α1.

Τα τελευταία χρόνια, εμείς  οι νέοι προτιμούμε να τρεφόμαστε με γρήγορο και ανθυγιεινό φαγητό. Έχετε σκεφτεί ποτέ για ποιο λόγο; Μα  γιατί μας αρέσει τόσο πολύ;

Όλοι μας ξέρουμε πως το 80% των ανθρώπων καταναλώνει τέσσερις φορές την εβδομάδα φαγητό από τα Fast Food. Κι αυτό για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα γιατί είναι πεντανόστιμο, χάρη στις πρόσθετες ουσίες που βελτιώνουν τη γεύση τους. Δεύτερον, είναι γρήγορο, καθώς η παρασκευή του είναι πιο εύκολη. Επίσης, όπως όλοι ξέρουμε, η μεταφορά κατ’ οίκον (delivery) γίνεται δωρεάν όλο το εικοσιτετράωρο!! Πολλές φορές, ακόμη,είναι χρήσιμο σε άτομα που δεν ξέρουν να μαγειρεύουν ή ακόμα και για έκτακτες περιστάσεις όπως όταν κάποιος δεν προλάβει να μαγειρέψει.

Το φαγητό αυτό μπορεί να είναι νόστιμο, μα κάνει κακό στην υγεία μας. Αρχικά δε μας επιτρέπει να έχουμε ένα φυσιολογικό βάρος και μια καλή ψυχική διάθεση. Επίσης, ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης αυτού, έχουμε έλλειψη ενέργειας και αντοχής στις καθημερινές δυσκολίες.  Ας το καταλάβουμε όλοι: χωρίς μια ισορροπημένη διατροφή, δεν θα έχουμε καλές πνευματικές επιδόσεις στις δραστηριότητές μας και δε θα μπορέσουμε να προστατευτούμε από πολλές ιώσεις.

Εν κατακλείδι, ας προσπαθήσουμε όλοι να συμβάλλουμε σε μία πιο υγιεινή διατροφή έτσι ώστε να μειωθεί ο αριθμός των παχύσαρκων ατόμων.

Σχολιάστε

Top