Προτάσεις: Χριστουγεννιάτικες Ταινίες

1) The Polar Express (2004)

The-Polar-Express-movie-poster

Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρησιμοποίηση αληθινών ηθοποιών, όπως ο Τομ Χανκς, που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία.

2) Home Alone (1990)

16nov15Ο μικρός Κέβιν χάνει για δεύτερη φορά την οικογένειά του, μένοντας μόνος του στη Νέα Υόρκη.

3) The Nightmare Before Christmas(1993)

MV5BNWE4OTNiM2ItMjY4Ni00ZTViLWFiZmEtZGEyNGY2ZmNlMzIyXkEyXkFqcGdeQXVyMDU5NDcxNw@@._V1_Πρωταγωνιστής της ταινίας είναι ο Τζακ Σκέλετον, ένας «σκελετωμένος» στην κυριολεξία κολοκυθοκέφαλος, ο οποίος χρίζεται κάθε χρόνο βασιλιάς του Halloween. Αυτά μέχρι που ανακαλύπτει τη μυστική πύλη (σε μια κουφάλα δέντρου) για κάθε γιορτή του χρόνου. Η περιέργεια του τον οδηγεί στα Χριστούγεννα, με αποτέλεσμα ακόμα και ο πιο «τρομακτικός» τύπος του κόσμου να μαγευτεί από το κάτασπρο τοπίο, τα χρωματιστά λαμπιόνια, τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και φυσικά από τον παχουλό Αγ. Βασίλη. Η ταινία φτάνει στο πικ της, όταν αποφασίζει να φέρει τα τερατοχριστούγεννα στον κόσμο και τότε τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή. Όλα φυσικά διορθώνονται, γιατί ταινία είναι, Χριστούγεννα θα έχουμε, ρομάντζο θα έχουμε με τον Τζακ και την ταλαιπωρημένη Σάλι και οι κόσμοι θα ζήσουν ειρηνικά και φέτος.

4) A Christmas Carol(2009)

51rEhyKpP6L._SY445_Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ ξεκινά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές του με τη συνηθισμένη του μιζέρια και μισανθρωπία, βάζοντας τις φωνές στον πιστό βοηθό του και τον χαρωπό ανιψιό του. Αλλά όταν τα πνεύματα των Χριστουγέννων, το Παρελθόν, το Παρόν και το Μέλλον τον οδηγούν σ” ένα αποκαλυπτικό ταξίδι και τον φέρνουν αντιμέτωπο με αλήθειες που διστάζει να παραδεχτεί, ο Γερο-Σκρουτζ πρέπει ν” ανοίξει όχι μόνο τα μάτια, αλλά και την καρδιά του και να εξιλεωθεί για τα χρόνια των κακών προθέσεων πριν είναι πολύ αργά.

5) Jack Frost(1998)

220px-Jack_frostmp98

Ο Τζακ Φροστ, τραγουδιστής στο επάγγελμα, περνά τον περισσότερο από τον χρόνο του σε περιοδείες, με αποτέλεσμα να παραμελεί, έστω και χωρίς να το θέλει, τον γιο του, Τσάρλι.

Τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή όταν ο Τζακ σκοτώνεται σ’ ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Η θλίψη του Τσάρλι είναι μεγάλη μέχρι τη στιγμή που ο Τζακ επιστρέφει ως… χιονάνθρωπος!

Τώρα οι δυο τους θα μπορούν να απολαύσουν μαζί όλα εκείνα τα ευχάριστα πράγματα που είχαν αγνοήσει επί τόσα χρόνια, όμως τι θα σκεφτούν οι άνθρωποι όταν θα δουν τον Τσάρλι να μιλά σ’ έναν χιονάνθρωπο και τι θα συμβεί όταν ο καιρός θα καλυτερέψει και θα βγει πάλι ο ήλιος;

6) Elf (2003)

268x0w

Ο Μπάντι ήταν ακόμη μωρό στο ορφανοτροφείο όταν είχε καταφέρει να… χωθεί στο σάκο του Άγιου Βασίλη και να ταξιδέψει μαζί του μέχρι τον Βόρειο Πόλο!

Μεγαλωμένος ανάμεσα στα ξωτικά, ο Μπάντι, όταν ενηλικιώνεται, παίρνει άδεια από τον Άγιο Βασίλη να ταξιδέψει μέχρι τη μακρινή Νέα Υόρκη για να ανακαλύψει εκεί τον βιολογικό του πατέρα.

7) Arthur Christmas

onesheet1Όταν το τέλεια εξοπλισμένο επιτελείο του Αϊ-Βασίλη στον Βόρειο Πόλο ξεχνά να παραδώσει ένα παιδικό δώρο, ο μικρός γιος του αναλαμβάνει να διορθώσει το λάθος με τον παλιό παραδοσιακό, αλλά επικίνδυνο πλέον τρόπο.

8) Mickey’s Once Upon a Christmas

$_35

Σχολιάστε

Top