Ποιες ταινίες θα δούμε το 2019

αρχείο λήψης (6)

«Glass» του M. Νάιτ Σιάμαλαν

To σίκουελ – που όλοι περιμέναμε – του «Αφθαρτου» και του «Διχασμένου» έρχεται με τη φόρα μιας ταινίας που επιβεβαιώνει τον εκ νέου οίστρο του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν. Ο Μπρους Γουίλις επιστρέφει ως Ντέιβιντ Νταν κι ο Σάμιουελ Λ. Τζάκσον ως Mr. Glass γα να συναντηθούν με τον Τζέιμς ΜακΑβόι ως, μεταξύ άλλων, Κέβιν Κραμπ, αλλά και την Κέισι, το μοναδικό θύμα του Κέβιν που κατάφερε να επιβιώσει. Οι τρεις διττοί ήρωες καταδιώκουν ο ένας τον άλλο σ” ένα υπερβατικό ανθρωποκυνηγητό που αποκαλύπτει μυστικά και για τους τρεις. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 17 Ιανουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Glas

«Serenity» του Στίβεν Νάιτ

Ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ και η Αν Χάθαγουεϊ πρωταγωνιστούν σε ένα θανάσιμο ερωτικό παιχνίδι. Ο καπετάνιος ενός αλιευτικού σε τροπικό νησί βλέπει τη ζωή του να… βυθίζεται στο σκοτάδι, όταν η πρώην γυναίκα του, τού ζητά να δολοφονήσει τον τωρινό, βίαιο άντρα της. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Στίβεν Νάιτ, του «Eastern Promises», του «Peaky Blinders», του «Taboo», αλλά και του «The Girl in the Spider’s Web». Η ταινία, αν και ήταν να βγει στις αίθουσες τον Οκτώβρη που μας πέρασε, για κάποιο λόγο η ημερομηνία κυκλοφορίας της μεταφέρθηκε και τώρα αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Ιανουαρίου. Διαβάστε εδώ περισσότερα για το «Serenity».

«Mary Queen of Scots» της Τζόζι Ρουρκ

Η Μέρι Στιούαρτ, Βασίλισσα της Γαλλίας στα 18 της χρόνια, όταν πέθανε ο σύζυγός της, αψήφησε τις πιέσεις να ξαναπαντρευτεί κι επέστρεψε στη γη της, στη Σκωτία, για να διεκδικήσει το θρόνο. Εμπόδιο στο πέρασμά της βρέθηκε η 28χρονη Ελισάβετ, Βασίλισσα της Αγγλίας και της Σκωτίας και η διαμάχη τους οδήγησε σ” έναν από τους πιο αιματοκυλισμένους πολέμους της ιστορίας. Βασισμένη στο βιβλίο του Τζον Γκάι, η ταινία της Τζόζι Ρουρκ με πρωταγωνίστριες τις Σέρσα Ρόναν και Μάργκο Ρόμπι θα βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Ιανουαρίου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Mary Queen of Scots».

«Beautiful Boy» του Φέλιξ Φαν Γκρόνινγκερ

Ο 23χρονος Τίμοθι Σαλαμέ του «Να με Φωνάζεις με τ” Ονομά σου», συνεχίζει να συναρπάζει με τις ερμηνευτικές του ικανότητες. Και εδώ, στην κινηματογραφική διασκευή του αυτοβιογραφικού βιβλίου του Ντέιβιντ Σεφ, «Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction», ακολουθεί την ιστορία του Ντέιβιντ (Στιβ Καρέλ) ενός πατέρα που παρακολουθεί το γιο του, Νικ (Σαλαμέ), να παλεύει με την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά. Φέρτε μαζί σας μπόλικα χαρτομάντιλα όταν η ταινία κάνει την πρεμιέρα της στις 31 Ιανουαρίου στην Ελλάδα. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Beautiful Boy».

«The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου έρχεται στις ελληνικές αίθουσες στις 7 Φεβρουαρίου, εκμεταλλευόμενη το οσκαρικό hype που θα τη βρει με αρκετές υποψηφιότητες και πολλές πιθανότητες και για βραβεία. Η επίσημη σύνοψη λέει τα εξής: Στις αρχές του 18ου αιώνα, η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Σε κάθε περίπτωση, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους. Η εύθραυστη Βασίλισσα Αν καταλαμβάνει το θρόνο, και η στενή της φίλη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν. Οταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκεϊλ, φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκέιλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο το χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, καμία πολιτική και κανένα κουνέλι να σταθούν εμπόδιο στο δρόμο της. Παίζουν φυσικά η Ολίβια Κόλμαν, η Εμα Στόουν και η Ρέιτσελ Βάις. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «The Favourite».

«The LEGO Movie 2: The Second Part» των Μάικ Μίτσελ και Τρίσα Γκαμ

Τα αγαπημένα τουβλάκια επιστρέφουν με τη δεύτερή τους ταινία, στην οποία η πόλη Μπρίκσμπουργκ έχει γίνει μια απέραντη έρημος, με τους κατοίκους της να θυμίζουν κάτι από ήρωες της ταινίας «Mad Max». Αλλά ο Εμετ παραμένει στο δικό του μικρό ροζ συννεφάκι. Οταν τα LEGO Duplo οργανώνουν επίθεση και απαγάγουν τη Λούσι, τότε ο Εμετ πρέπει να πάει στην άκρη του γαλαξία για να σώσει όχι μόνο αυτή αλλά και το Μπρίκσμπουργκ. Μπορεί να everything is awesome για άλλη μια φορά, αλλά μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και ένα… ζοφερό συναίσθημα. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες μέσα στον Φλεβάρη. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «The LEGO Movie 2».

 

«Alita: Battle Angel» του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ

Το πρώτο εντυπωσιακό blockbuster της χρονιάς έρχεται σε σκηνοθεσία του Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ και σε σενάριο και παραγωγή του Τζέιμς Κάμερον. Βασισμένο στο ιαπωνικό μάνγκα του Γιουκίτο Κισίρο, «Battle Angel Alita», η ταινία θα είναι ένας συνδυασμός των τεσσάρων πρώτων βιβλίων της σειράς (την κυρίως ιστορία από το πρώτο και δεύτερο βιβλίο και την «Motorball» ιστορία από το τρίτο και τέταρτο βιβλίο), με φόντο ένα δυστοπικό μέλλον όπου οι πλούσιοι και οι δυνατοί ζουν στους αιθέρες σε πολυτελείς κατοικίες, ενώ οι φτωχοί ψάχνουν να βρουν λίγο φαγητό σε μια κατεστραμμένη Γη. Εκεί ένας επιστήμονας, ο Ντάισουκε Ιντο, ανακαλύπτει ένα χαλασμένο cyborg, την Αλίτα με τα υπέροχα τεράστια μάτια της, την επισκευάζει και την έχει να ζει μαζί του ως κόρη του. Ομως το παρελθόν της δεν την αφήνει ήσυχη. Η ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες μέσα στον Φλεβάρη. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Alita: Battle Angel».

«The Wife» του Μπιόρν Ρουντζ

Βασισμένο στο ομότιτλο βιβλίο της Μεγκ Γουόλιτζερ, το «The Wife» είναι η ιστορία ενός φαινομενικά τέλειου ζευγαριού και της κρίσης που ξεσπά όταν η μόνιμα στη σκιά σύζυγος, λέει τελικά όλα όσα αληθινά σκέφτεται. Οι κριτικές για την ερμηνεία της Γκλεν Κλόουζ είναι αποθεωτικές. Και ίσως, επιτέλους, μετά από έξι υποψηφιότητες, να είναι αυτή η ταινία που θα της χαρίσει το Οσκαρ που της αξίζει. Η ταινία αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «The Wife».

«Happy Death Day 2U» του Κρίστοφερ Λάντον

O σκηνοθέτης και όλο το αρχικό καστ (τουλάχιστον αυτοί που επέζησαν στην πρώτη ταινία) επιστρέφουν με τη συνέχεια του υβριδίου τρόμου και κωμωδίας, που μοιάζει σαν «H Μέρα της Μαρμότας» να συναντά το «Scream». Το σενάριο της ταινίας θέλει μια φοιτήτρια να ζει την ημέρα τη δολοφονίας της ξανά και ξανά, μέχρι να βρει τον τρόπο να σταματήσει το δολοφόνο της. Αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Ο,τι πρέπει δηλαδή για ένα… ρομαντικό ραντεβού στις αίθουσες.

«How to Train Your Dragon: The Hidden World» του Ντιν ΝτεΜπλουά

Η υπέροχη τριλογία του «Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας», η οποία για πολλούς θεωρείται ίσως το καλύτερο animation της DreamWorks, φτάνει στο τέλος της. Και σε αυτή την ταινία o Ψάρης και ο δράκος του ο Φαφούτης, ανακαλύπτουν μια κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου αρκετοί από αυτούς ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη αρμονία. Αλλά, όπως είναι φυσικό, ο κίνδυνος, με τη μορφή ενός κυνηγού δράκων, έρχεται γρήγορα για να αλλάξει τις ισορροπίες. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες μέσα στον Φλεβάρη.

 

«Vox Lux» του Μπρέιντι Κόρμπετ

Η νέα σκηνοθετική απόπειρα του Μπρέιντι Κόρμπετ μετά το «The Childhood of a Leader», με πρωταγωνίστρια τη Νάταλι Πόρτμαν στο ρόλο μιας τραγουδίστριας με το όνομα Σελέστ, η οποία επιβιώνει από μια τραγωδία για να δει τη φήμη της να εκτοξεύεται στα ύψη. Δίπλα της συμπρωταγωνιστούν οι Τζουντ Λο, Τζένιφερ Ιλι, Στέισι Μάρτιν και η νεαρή Ράφεϊ Κάσιντι (η κόρη της Νικόλ Κίντμαν και του Κόλιν Φάρελ στον «Θάνατο του Ιερού Ελαφιού» του Γιώργου Λάνθιμου), η οποία ερμηνεύει την έφηβη Σελέστ στο πρώτο μέρος της ταινίας, αλλά και την κόρη της, στο δεύτερο μέρος. Ο Κόρμπετ γύρισε το «Vox Lux» σε φιλμ 65 χιλιοστών, το οποίο στη συνέχεια θα προβληθεί σε φιλμ 70mm. Αναμένεται στις αίθουσες στις 28 Φεβρουαρίου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Vox Lux».

«Captain Marvel» τωn Ανα Μπόντεν και Ράιαν Φλεκ

Η πρώτη ταινία με υπερήρωες της χρονιάς σηματοδοτεί και την πρώτη σόλο ταινία της Marvel με γυναίκα ως κεντρική ηρωίδα, με πρωταγωνίστρια μάλιστα την οσκαρική Μπρι Λάρσον. Στην ταινία θα γνωρίσουμε την Κάρολ Ντάνβερς (aka Captain Marvel) και θα μεταφερθούμε στη δεκαετία του ’90 για να δούμε πώς η Ντάνβερς, μια πιλότος της αμερικάνικης πολεμικής αεροπορίας, αποκτά τις υπεράνθρωπες δυνάμεις και μπλέκει σε έναν διαγαλαξιακό πόλεμο ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές. Ολα δείχνουν πως θα είναι ένα υπέροχο πρελούδιο πριν τους τελευταίους «Avengers». Η ταινία θα βγει στις αίθουσες στις 7 Μαρτίου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Captain Marvel».

«Chaos Walking» του Νταγκ Λάιμαν

Αλλη μια χρονιά, άλλο ένα young adult βιβλίο – αυτή τη φορά το ομότιτλο του Πάτρικ Νες – που μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη. Tη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ντάγκ Λάιμαν, που μας έχει δώσει τα «Jumper» και «Στα Ορια του Αύριο» και το λαμπερό καστ απαρτίζουν οι Τομ Χόλαντ, Ντέιζι Ρίντλεϊ, Ντέιβιντ Ογιελόουο, Μαντς Μίκελσεν, Σίνθια Ερίβο και Νικ Τζόνας, ανάμεσα σε άλλους. Η ιστορία της ταινίας μιλά για τη ζωή ενός αγοριού που ζει σε έναν άλλο πλανήτη, στον οποίο πιστεύεται πως όλες οι γυναίκες έχουν εξαφανιστεί, και όλα τα ζωντανά πλάσματα μπορούν να ακούν τις σκέψεις μεταξύ τους μέσω μιας ροής από εικόνες, λέξεις και ήχους που ονομάζεται Θόρυβος. Ολα θα αλλάξουν όταν θα εμφανιστεί ένα κορίτσι που κρατάει το μυστικό της ζωής του πλανήτη. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αίθουσες στις αρχές Μαρτίου.

«Us» του Τζόρνταν Πιλ

Ο νέος εφιάλτης τον οποίο γράφει και σκηνοθετεί ο Τζόρνταν Πιλ του «Τρέξε!», με πρωταγωνιστές τους Λουπίτα Νιόνγκ’ο, Ελίζαμπεθ Μος και Γουίνστον Ντιούκ, μιλά για μια οικογένεια που δέχεται την επίθεση μιας άλλης οικογένειας για να ανακαλύψει πως απέναντί της έχει τον χειρότερο εχθρό της: τον ίδιο της τον εαυτό. Σίγουρα μια από τις πιο φιλόδοξες ταινίες που περιμένουμε μέσα στο 2019. Η ταινία αναμένεται στις ελληνικές αίθουσες στις 15 Μαρτίου. Διαβάστε και δείτε περισσότερα εδώ για το «Us».

«Dumbo» του Τιμ Μπάρτον

O Τιμ Μπάρτον υπογράφει την πρώτη από τις τρεις live action μεταφορές ταινιών της Disney που περιμένουμε φέτος. Βασισμένη στην ομότιτλη ταινία κινουμένων σχεδίων του 1941, έχει ως βασικό ήρωα τον Χολτ Φάριερ, έναν πάλαι ποτέ σταρ του τσίρκου, ο οποίος επιστρέφει από τον πόλεμο και βρίσκει τη ζωή του να έχει ανατραπεί. Ο ιδιοκτήτης ενός τσίρκου τού αναθέτει τη φροντίδα ενός νεογέννητου ελέφαντα του οποίου τα τεράστια αυτιά τον έχουν κάνει περίγελο σε μια επιχείρηση που ήδη αγωνίζεται να επιβιώσει. Οταν όμως τα παιδιά του Χολτ ανακαλύπτουν ότι ο Ντάμπο μπορεί να πετάει, ο επιχειρηματίας και μια ακροβάτιδα αποφασίζουν να μετατρέψουν σε σταρ το αλλόκοτο παχύδερμο. Από τα πρώτα τρέιλερ η ταινία δείχνει να χτυπά δυνατά πάνω στο συναίσθημα, και με τον Μπάρτον να φαίνεται πως ίσως έχει ξαναβρεί την φόρμα του. Η ταινία αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 28 Μαρτίου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Dumbo».

 

«Where’d You Go, Bernadette» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

Βασισμένη στο μυθιστόρημα της Μαρία Σεμπλ, η νέα ταινία του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ με πρωταγωνίστρια την Κέιτ Μπλάνσετ, παρακολουθεί την Μπερναντέτ, μια αγοραφοβική παντρεμένη αρχιτέκτονα, η οποία εξαφανίζεται από προσώπου γης το βράδυ πριν το προγραμματισμένο ταξίδι με την οικογένειά της στην Ανταρκτική. Η έφηβη κόρη της, η Μπι, αφηγείται την αναζήτηση της μαμάς της, μέσα από emails, γράμματα, ακόμα και στοιχεία του FBI, συνθέτοντας ένα συγκινητικό πορτρέτο μιας δυσνόητης ιδιοφυΐας και μιας σχέσης μητέρας-κόρης σ” έναν κόσμο γεμάτο παραδοξότητες. Αν οι πρώτες εικόνες λένε κάτι τότε ίσως η ταινία παίξει και στα Οσκαρ του 2020. Αναμένεται να βγει στις αίθουσες τον Μάρτιο. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Where’d You Go, Bernadette».

«Shazam!» του Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ

Ο Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ μετά τα «Lights Out» και «Annabelle: Creation» αφήνει τον τρόμο και το ρίχνει στις ταινίες με υπερήρωες. Για πρώτη του ταινία αναλαμβάνει να μεταφέρει το «Shazam!» της DC στη μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον Ζάκαρι Λέβι, στην οποία ο ορφανός νεαρός Μπίλι Μπάτσον, συναντά έναν μυστηριώδη μάγο, τον Ντζίμον Χούνσου, μεταμορφώνεται στον υπερήρωα Σαζάμ (ο οποίος ήταν γνωστός και ως Captain Marvel, αλλά άλλαξε όνομα για ευνόητους λόγους) κάθε φορά που φωνάζει το όνομα «Σαζάμ». Λέτε να έχει και άλλη μια επιτυχία στα χέρια της το DCEU μετά τον «Aquaman»; Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε μέχρι τις αρχές του Απριλίου για να το μάθουμε. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Shamaz!».

«Pet Sematary» των Κέβιν Κουλτς και Ντένις Γουίντμαϊερ

Οι μεταφορές βιβλίων του Στίβεν Κινγκ στη μεγάλη οθόνη είναι ένα σύνηθες φαινόμενο τον τελευταίο καιρό, και το «Pet Sematary» είναι μια από τις ταινίες βασισμένες σε βιβλίο του που θα δούμε στις αίθουσες φέτος. Η ιστορία θέλει την οικογένεια Κριντ να μετακομίζει σε ένα σπίτι στην εξοχή, όπου πίσω από αυτό υπάρχει ένα νεκροταφείο ζώων. Οταν ένα φορτηγό σκοτώνει τη γάτα τους, ο Λούις Κριντ αποφασίζει να τη θάψει στο νεκροταφείο αλλά γρήγορα ανακαλύπτει πως τίποτα εκεί δεν μένει νεκρό για πολύ καιρό. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Τζον Λίθγκοου, Τζέισον Κλαρκ και Εϊμι Σέιμετζ κι ένα μάτσο ανατριχιαστικά παιδιά με μάσκες ζώων, και θα κάνει την πρεμιέρα της στις αρχές Απριλίου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Pet Sematary».

 

«Hellboy» του Νιλ Μάρσαλ

Μπορεί κανείς να μην ζήτησε μια ακόμη μεταφορά του graphic novel του Μάικ Μινιόλα, ειδικά όταν οι Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο και Ρον Πέρλμαν δεν θα ασχοληθούν με την ταινία, αλλά να που κάποιοι άλλοι έχουν άλλα σχέδια. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Βρετανός Νιλ Μάρσαλ (υπεύθυνος για το ανατριχιαστικό φιλμ τρόμου «The Descent» και για μερικά εντυπωσιακά επεισόδια του «Game of Thrones»), και πρωταγωνιστεί ο Ντέιβιντ Χάρμπορ. Η νέα ταινία θέλει και πάλι τον Hellboy μετέωρο μεταξύ του ανθρώπινου και του μεταφυσικού κόσμου, αυτή τη φορά αντιμέτωπο με μια αρχαία μάγισσα αποφασισμένη να εκδικηθεί το ανθρώπινο είδος και να καταστρέψει τον κόσμο. Θα δούμε αν τελικά τον σώσει στις 12 Απριλίου. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Hellboy».

 

«Under the Silver Lake» του Ντέιβιντ Ρόμπερτ Μίτσελ

Ο σκηνοθέτης του «It Follows» επιστρέφει αυτή τη φορά με μια ταινία μυστηρίου με ένα νουάρ οδοιπορικό στην Πόλη των Αγγέλων, με πρωταγωνιστή τον Αντριου Γκάρφιλντ. Ο Σαμ είναι ένα 33χρονος που ζει στον κόσμο του. Αυτό θα αλλάξει όταν θα ανακαλύψει μια μυστηριώδη γυναίκα, τη Σάρα, η οποία μπαίνει κρυφά στην πισίνα του διαμερίσματός του. Οταν η Σάρα θα εξαφανιστεί, ο Σαμ θα ξεκινήσει μια αναζήτηση στο Λος Αντζελες που θα τον οδηγήσει σε μια απίστευτη αποκάλυψη ενός σκανδάλου και μιας συνωμοσίας που αφορά ολόκληρη την Πόλη των Αγγέλων. Μετά την επίσημη πρεμιέρα του στις Κάννες πέρσι, ήταν να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο στην Αμερική, αλλά τελικά μεταφέρθηκε να ανοίξει κάποια στιγμή μέσα στο 2019. Διαβάστε και δείτε εδώ περισσότερα για το «Under the Silver Lake».

 

Σχολιάστε

Top