6 λόγοι για να πιείτε νερό;

Mην βάζετε ακόμα το μπουκάλι ή το γυαλί σας. Ενώ δεν μπορούμε να χρειαζόμαστε οκτώ ποτήρια, υπάρχουν αρκετοί λόγοι να πίνουμε νερό. Στην πραγματικότητα, το πόσιμο νερό (είτε απλό είτε υπό μορφή άλλων υγρών ή τροφίμων) είναι απαραίτητο για την υγεία σας.
"Σκεφτείτε το νερό ως θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σώμα σας που υπάρχει σε υγρά, καθαρό νερό και τρόφιμα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα καθημερινά για να αντικαταστήσουν τις μεγάλες ποσότητες νερού που χάνονται κάθε μέρα", λέει ο Joan Koelemay, RD, διαιτολόγος για το ποτό Ινστιτούτο, μια βιομηχανική ομάδα.
"Οι απώλειες υγρών εμφανίζονται συνεχώς, από την εξάτμιση του δέρματος, την αναπνοή, τα ούρα και τα κόπρανα, και αυτές οι απώλειες πρέπει να αντικαθίστανται καθημερινά για καλή υγεία", λέει ο κ. Steven Guest, MD.
Όταν η πρόσληψη νερού δεν ισούται με την παραγωγή σας, μπορείτε να γίνει αφυδατωμένη. 320892_1100Οι απώλειες υγρών επιδεινώνονται σε θερμότερα κλίματα, κατά τη διάρκεια έντονης άσκησης, σε μεγάλα υψόμετρα, και σε ηλικιωμένους ενήλικες, των οποίων η αίσθηση της δίψας μπορεί να μην είναι τόσο έντονη.
Εδώ είναι έξι λόγοι για να βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό ή άλλα υγρά κάθε μέρα:
1. Το πόσιμο νερό βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας των σωματικών υγρών. Το σώμα σας αποτελείται από περίπου 60% νερό. Οι λειτουργίες αυτών των σωματικών υγρών περιλαμβάνουν την πέψη, την απορρόφηση, την κυκλοφορία, τη δημιουργία σάλιου, τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών και τη διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος
"Μέσω του οπίσθιου υποφυσιακού αδένα, ο εγκέφαλός σας επικοινωνεί με τα νεφρά σας και λέει πόσο νερό εκκρίνεται ως ούρα ή διατηρείται για αποθεματικά", λέει ο Guest, ο οποίος είναι επίσης βοηθός καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
Όταν έχετε χαμηλά υγρά, ο εγκέφαλος ενεργοποιεί τον μηχανισμό δίψας του σώματος. Και αν δεν παίρνετε φάρμακα που σας κάνουν να διψάτε, λέτε, θα πρέπει να ακούσετε αυτά τα σημάδια και να πάρετε ένα ποτό με νερό, χυμό, γάλα, καφέ - οτιδήποτε αλκοόλ."Το αλκοόλ παρεμβαίνει στην επικοινωνία του εγκεφάλου και των νεφρών και προκαλεί υπερβολική έκκριση υγρών που μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε αφυδάτωση", λέει.
2. Το νερό μπορεί να βοηθήσει τις θερμίδες ελέγχου. Για χρόνια, οι διαιτολόγοι έπιναν πολύ νερό ως στρατηγική απώλειας βάρους. Ενώ το νερό δεν έχει καμία μαγική επίδραση στην απώλεια βάρους, υποκαθιστώντας το για τα υψηλότερα θερμιδικά ποτά μπορεί σίγουρα να βοηθήσει.
"Αυτό που λειτουργεί με την απώλεια βάρους είναι αν επιλέγετε νερό ή μη θερμιδικό ρόφημα πάνω από ένα θερμιδικό ρόφημα ή / και τρώτε μια δίαιτα υψηλότερη σε τροφές πλούσιες σε νερό που είναι πιο υγιεινές, γεμίζουν και σας βοηθούν να μειώνετε την πρόσληψη θερμίδων", λέει ο Penn Κρατική ερευνητής Barbara Rolls, PhD, συγγραφέας του Σχεδίου Ελέγχου Βάρος Volumetrics.
Τα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό τείνουν να φαίνονται μεγαλύτερα, ο υψηλότερος όγκος τους απαιτεί περισσότερο μάσημα και απορροφάται πιο αργά από το σώμα, πράγμα που σας βοηθά να αισθάνεστε γεμάτοι. Τα πλούσια σε νερό τρόφιμα περιλαμβάνουν φρούτα, λαχανικά, σούπες με βάση ζωμό, πλιγούρι βρώμης και φασόλια.
3. Το νερό βοηθάει να ενεργοποιήσετε τους μυς. Κύτταρα που δεν διατηρούν την ισορροπία των υγρών και των ηλεκτρολυτών τους, που μπορεί να οδηγήσουν σε μυική κόπωση. «Όταν τα μυϊκά κύτταρα δεν έχουν επαρκή υγρά, δεν λειτουργούν καλά και η απόδοση μπορεί να υποφέρει», λέει ο Guest. Η κατανάλωση αρκετών υγρών είναι σημαντική κατά την άσκηση. Ακολουθήστε τις κατευθυντήριες γραμμές του American College of Sports Medicine για την πρόσληψη υγρών πριν και κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης. Αυτές οι οδηγίες συστήνουν στους ανθρώπους να πίνουν περίπου 17 ουγγιές υγρού περίπου δύο ώρες πριν από την άσκηση. Κατά τη διάρκεια της άσκησης, συστήνουν οι άνθρωποι να αρχίσουν να πίνουν υγρά νωρίς και να τους πίνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα για να αντικαταστήσουν τα υγρά που χάνονται από την εφίδρωση.
4. Το νερό βοηθά στη διατήρηση του δέρματος καλής ποιότητας. Το δέρμα σας περιέχει άφθονο νερό και λειτουργεί ως προστατευτικό φράγμα για την αποτροπή της υπερβολικής απώλειας υγρών. Αλλά μην περιμένετε υπερβολική ενυδάτωση για να διαγράψετε τις ρυτίδες ή τις λεπτές γραμμές, λέει ο δερματολόγος Atlanta Kenneth Ellner, MD. "Η αφυδάτωση κάνει το δέρμα σας πιο ξηρό και ζαρωμένο, το οποίο μπορεί να βελτιωθεί με σωστή ενυδάτωση", λέει. "Αλλά μόλις είστε επαρκώς ενυδατωμένοι, τα νεφρά αναλαμβάνουν και εκκρίνουν τα επιπλέον υγρά." Μπορείτε επίσης να βοηθήσετε να "κλειδώσετε" την υγρασία στο δέρμα σας χρησιμοποιώντας την ενυδατική κρέμα, η οποία δημιουργεί ένα φυσικό εμπόδιο για να κρατήσει την υγρασία μέσα
5. Το νερό βοηθά τα νεφρά σας. Τα σωματικά υγρά μεταφέρουν τα απόβλητα μέσα και έξω από τα κύτταρα. Η κύρια τοξίνη στο σώμα είναι το άζωτο ουρίας αίματος, ένα υδατοδιαλυτό απόβλητο που μπορεί να περάσει μέσα από τα νεφρά για να εκκρίνεται στα ούρα, εξηγεί ο Guest. "Τα νεφρά σας κάνουν μια καταπληκτική δουλειά καθαρισμού και απαλλαγής από το σώμα σας από τοξίνες εφόσον η πρόσληψη υγρών είναι επαρκής", λέει.
Όταν παίρνετε αρκετά υγρά, τα ούρα ρέουν ελεύθερα, είναι ανοικτά στο χρώμα και απαλλαγμένα από οσμή. Όταν το σώμα σας δεν παίρνει αρκετά υγρά, η συγκέντρωση ούρων, το χρώμα και η οσμή αυξάνεται επειδή τα νεφρά παγιδεύουν επιπλέον υγρό για σωματικές λειτουργίες.Αν πίνετε πολύ λίγο, μπορεί να διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο για πέτρες στα νεφρά, ειδικά σε θερμά κλίματα, προειδοποιεί ο επισκέπτης.
6. Το νερό βοηθά στη διατήρηση της κανονικής λειτουργίας του εντέρου. Η επαρκής ενυδάτωση κρατά τα πράγματα να ρέουν κατά μήκος του γαστρεντερικού σας σωλήνα και αποτρέπει τη δυσκοιλιότητα. Όταν δεν έχετε αρκετό υγρό, το κόλον τραβά το νερό από τα κόπρανα για να διατηρήσει την ενυδάτωση - και το αποτέλεσμα είναι δυσκοιλιότητα. "Το επαρκές υγρό και οι ίνες είναι ο τέλειος συνδυασμός, επειδή το υγρό αντλεί τις ίνες και λειτουργεί σαν σκούπα για να διατηρήσει το έντερο σας σωστά", λέει ο Koelemay.
 5 άκρες για να σας βοηθήσει να πίνετε περισσότερα Αν νομίζετε ότι πρέπει να πίνετε περισσότερο, εδώ είναι μερικές συμβουλές για να αυξήσετε την πρόσληψη υγρών και να αποκομίσετε τα οφέλη του νερού:
  • Έχετε ένα ποτό με κάθε σνακ και γεύμα.
  • Επιλέξτε τα ποτά που απολαμβάνετε. είναι πιθανό να πίνετε περισσότερα υγρά αν σας αρέσει ο τρόπος που δοκιμάζουν.
  • Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό θα προσθέσει στην ενυδάτωση σας. Περίπου το 20% της πρόσληψης υγρών προέρχεται από τρόφιμα. Κρατήστε ένα μπουκάλι νερό μαζί σας στο αυτοκίνητό σας, στο γραφείο σας ή στην τσάντα σας.
  •  Επιλέξτε ποτά που ανταποκρίνονται στις ατομικές σας ανάγκες.
  •  Εάν παρακολουθείτε θερμίδες, πηγαίνετε για μη θερμιδικά ποτά ή νερό.

Σχολιάστε

Top