Τα 10 πιο όμορφα μέρη στην Ισλανδία

Παρόλο που κάποτε έπαιξε δεύτερο ρόλο στη σκανδιναβία γείτονες Σουηδία και Νορβηγία, η Ισλανδία έρχεται σιωπηρά στο προσκήνιο για να δείξει στον κόσμο αυτό που λείπει όλα αυτά τα χρόνια: επεκτατικές υπόγειες σπηλιές, πανύψηλα ηφαίστεια, ιαματικά λουτρά και τοπία τόσο πειστικά σεληνιακά ακόμα και οι αστροναύτες που έχουν εκπαιδευτεί εκεί. Δεν υπάρχει έλλειψη όμορφων όψεων στη χώρα, αλλά αυτά είναι μερικά από τα καλύτερα.

seljalandsfoss-GettyImages-157538388

Seljalandsfoss

Γιατί μας αρέσει: Το νερό από τον ποταμό Seljalandsá διασχίζει μια πισίνα 200 πόδια κάτω-και ναι, είναι δυνατόν να περπατήσετε πίσω από τον καταρράκτη.

maelifell-volcano-GettyImages-183099814

Mount Mælifell

Γιατί τον αγαπάμε: Ένας ηφαιστειακός κώνος που περιέχει στάχτες και στερεά λάβα, ο Mælifell κάθεται στην άκρη του παγετώνα του Mýrdalsjökull και καλύπτεται από grimmia, ένα βρύα που αλλάζει χρώμα ανάλογα με την υγρασία του εδάφους.

vatnajokull-ice-cave-GettyImages-561092585

Vatnajökull

Γιατί το αγαπάμε: Το Vatnajökull είναι ο μεγαλύτερος παγετώνας στην Ισλανδία, το οποίο σημαίνει ότι είναι γεμάτο με πάγες σπηλιές γεμάτες με εξερεύνηση.

landmannalaugar-GettyImages-523096839

Landmannalaugar

Γιατί μας αρέσει: Η υψηλή γεωθερμική δραστηριότητα στην περιοχή δημιουργεί μερικά από τα πιο πολύχρωμα τοπία της Ισλανδίας – ένα πραγματικό καλειδοσκόπιο πράσινων, πορτοκαλιών, κόκκινων, μαύρων, καφέ και πολλά άλλα.

askja-lake-GettyImages-517529757

Λίμνη Βίτι, Ασκία

Γιατί το αγαπάμε: Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν τώρα ότι η Βίτι σχηματίστηκε φυσικά στο βάθος ενός κρατήρα της Ασκέζας, αλλά το όνομά της σημαίνει «κόλαση», λόγω μιας παλαιότερης πεποίθησης ότι οι μεγάλοι κρατήρες ήταν οι πύλες στον κάτω κόσμο. Δεν είναι μόνο όμορφο να δούμε: Ο καιρός το επιτρέπει, μπορείτε ακόμη να κάνετε μια βουτιά στη ζεστή, πλούσια σε ορυκτά λίμνη.

jokulsarlon-lagoon-GettyImages-477653017

Jökulsárlón

Γιατί τον λατρεύουμε: Φωτεινά μπλε παγόβουνα κάθεται σε αυτή την παγετώδη λίμνη – το βαθύτερο στην Ισλανδία – και τα ατρόμητα μπορούν ακόμη και να επιβιβαστούν σε ένα σκάφος για να επιπλέουν μεταξύ τους.

reynisdrangar-vik-beach-GettyImages-522544843

Παραλία Reynisfjara, Vík

Γιατί μας αρέσει: το Vík είναι το νοτιότερο χωριό της Ισλανδίας και οι θεαματικά διαμορφωμένες βασάλτες στη κοντινή ακτή Reynisfjara βοηθούν να καταστεί η πιο εντυπωσιακή παραλία μαύρης άμμου στη χώρα.

kirkjufell-iceland-GettyImages-519340720

Kirkjufell

Γιατί το αγαπάμε: Αυτό το εκθαμβωτικό «Εκκλησιαστικό Βουνό» κοντά στην πόλη Grundarfjörður είναι το πιο φωτογραφικό βουνό της Ισλανδίας και, για σωστό λόγο, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να δείτε τα βόρεια φώτα στη χώρα.

westfjords-iceland-GettyImages-570536641

Westfjords

Γιατί μας αρέσει: Μόνο περίπου το 14 τοις εκατό των επισκεπτών της Ισλανδίας φτάνουν ποτέ σε αυτή τη μεγάλη χερσόνησο στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, γεγονός που την καθιστά κατάλληλο προορισμό για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τη σχετική φασαρία της πρωτεύουσας Ρέικιαβικ. Το σπίτι σε μερικά από τα πιο δραματικά τοπία της Ισλανδίας και την ποικιλία της άγριας ζωής, τα Westfjords είναι πιο απρόσιτα από άλλα μέρη της χώρας, αλλά αξίζει τον κόπο.

hvitserkur-iceland-GettyImages-509863260

Hvítserkur

Γιατί το αγαπάμε: Μόλις ένα ηφαιστειακό βύσμα, το Hvítserkur σήμερα μοιάζει με ένα βασάλτη τέρας που ανεβαίνει 50 πόδια από τη θάλασσα. Οι χαμηλές παλίρροιες καθιστούν δυνατή την πεζοπορία κοντά στο βράχο για ένα αξέχαστο ηλιοβασίλεμα και σε κοντινή απόσταση είναι μία από τις μεγαλύτερες αποικίες φώκιας στην Ισλανδία.

Πηγή:https://www.cntraveler.com/galleries/2016-04-27/the-10-most-beautiful-places-in-iceland

Σχολιάστε

Top