Πάσχα: 6 μέρη κοντά στην Αθήνα για να αποδράσεις

αρχείο λήψης

Το Πάσχα είναι εδώ ή μάλλον η άδεια που όλοι περιμέναμε από την αρχή του 2017 είναι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΔΩ και αρκετοί έχουν ήδη οργανώσει πού και πώς θα το ζήσουν. Υπάρχουν όμως και αυτοί *σηκώνει δειλά το χέρι* που δεν ασχολήθηκαν όταν έπρεπε με την πασχαλινή άδεια με αποτέλεσμα να μην ξέρουν τι στο καλό να κάνουν για να χαλαρώσουν.

Να πας στο χωριό ή στο εξοχικό και να περάσεις άλλο ένα βαρετό και ίδιο Πάσχα ή να μαζέψεις την παρέα σου και να κάνετε μια εξόρμηση σε κάποιο μέρος κοντά στην Αθήνα για να ανανεωθείτε; Η αλήθεια είναι ότι η πρώτη επιλογή συμπεριλαμβάνει ΠΟΛΥ μαμαδίστικο φαΐ αλλά έχει και τους συγγενείς στην εξίσωση οπότε φέτος αξίζει να κάνεις μια εκδρομή με τους φίλους σου.

Παρακάτω θα βρεις 6 κοντινούς προορισμούς που μπορείς να επισκεφτείς και αυθημερόν με αυτοκίνητο ή flying dolphin- οι φωτογραφίες πιστεύω θα σε πείσουν να ξεκουνήσεις από τον καναπέ!

Κύμη

Η Εύβοια είναι μια πολύ καλή λύση αν δεν θέλεις να απομακρυνθείς ιδιαίτερα από Αθήνα καθώς η Χαλκίδα και η Ερέτρια είναι ταμάμ επιλογές για να αποδράσεις. Αν έχεις όμως λίγο χρόνο παραπάνω κάνε τον κόπο και ταξίδεψε μέχρι την Κύμη, όπου η θάλασσα σε συνδυασμό με το πράσινο θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό (και θα κάνεις εξαιρετικό instagram).

Tip: Να πιεις καφέ στην Πυξίδα στην παραλία και να πας στο Λαογραφικό Μουσείο για την #τεχνει της υπόθεσης. Εκεί θα βρεις και τη δική μας Δέσποινα, aka Ντίντι, πέρνα να πεις ένα γεια βρε παιδί μου.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κύμη

Ναύπακτος

Η Ναύπακτος είναι ο ιδανικός προορισμός για σένα που θέλεις να δοκιμάσεις extreme sports- μπορείς να κάνεις από πεζοπορία, αναρρίχηση μέχρι ράφτινκγκ (δες πληροφορίες στο www.nafpaktos.gr) αλλά και για σένα που θέλεις να φας καλά (θα βρεις εξαιρετικές ταβέρνες και κοψίδια), να χαλαρώσεις και να κάνεις βόλτες σε γραφικά σοκάκια.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ναύπακτος

Αγκίστρι

Το πρώτο νησί της λίστας είναι φυσικά το πανέμορφο Αγκίστρι, το οποίο απέχει μόλις 55 λεπτά από τον Πειραιά (αν ταξιδέψεις με δελφίνι) και 90 αν επιλέξεις το ferry boat. Αν λοιπόν θέλεις να περάσεις την Κυριακή του Πάσχα κάπου όμορφα, ήσυχα για να φορτίσεις τις μπαταρίες σου φόρεσε ένα αέρινο φόρεμά, μια καπελαδούρα και βουρ για Αγκίστρι.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αγκίστρι

Σπέτσες

Το πανέμορφο νησί των Σπετσών απέχει 3 ώρες από την Αθήνα με το αυτοκίνητο, το οποίο και αφήνεις στην Κόστα πριν περάσεις απέναντι με καΐκι και 2 ώρες με το δελφίνι. Εκεί θα χορτάσεις περατζάδες αλλά και βόλτες με ποδήλατο, θα κάνεις εξαιρετικό instagram, θα φας υπέροχα φαγητό και λαχταριστά γλυκά και παγωτά και αν είσαι τολμηρή θα κάνεις και μια βουτιά στα κρυστάλλινα νερά.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΠΕΤΣΕΣ

Ναύπλιο

Μια βόλτα στα γεμάτα λουλούδια σοκάκια του Ναυπλίου με φρέσκο παγωτό που λιώνει στο χέρι είναι ο καλύτερος τρόπος να γιορτάσεις το Πάσχα ή έστω να ξεφύγεις από το κέντρο της Αθήνας. Θα χορτάσει το μάτι σου όμορφα σπίτια, μπλε ενώ παράλληλα θα φας φανταστικά μεζεδάκια και θα νιώσεις για λίγο τουρίστας όταν χωθείς στα μικρά μαγαζιά με τα χειροποίητα είδη.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΑΥΠΛΙΟ

Τριζόνια

Το μοναδικό κατοικημένο και μικροσκοπικό νησί του Κορινθιακού κλείνει αυτή τη λίστα και οι φωτογραφίες που θα δεις στο instagram θα σε πείσουν να το επισκεφτείς είτε τώρα είτε το καλοκαίρι. Τα αυτοκίνητα απαγορεύονται δια νόμου στο νησί ενώ ο οικισμός έχει μόλις 50 σπίτια αλλά αρκετές ταβέρνες για να γευτείς υπέροχα φαγητά και 4 παραλίες για να βουτήξεις (αν είσαι τολμηρή).

Αποτέλεσμα εικόνας για Τριζόνια

 

Σχολιάστε

Top