Παιχνίδια αυτοκτονίας: Η ομολογία σοκ του δημιουργού του Blue Whale

Σοκάρει η απολογία του 21χρονου Ρώσου δημιουργού ενός παιχνιδιού αυτοκτονίας που έχει απασχολήσει και τις ελληνικές Αρχές

Παιχνίδια αυτοκτονίας: Η ομολογία σοκ του δημιουργού του Blue Whale

«Πρέπει να ολοκληρώσεις επιτυχώς κάθε πρόκληση. Και δεν πρέπει να το μάθει κανένας. Μόλις τελειώνεις την εκάστοτε πρόκληση, θα μου στέλνεις μια φωτογραφία. Στο τέλος του παιχνιδιού, πεθαίνεις. Είσαι έτοιμη;». Αν σταματήσεις, δέχεσαι απειλές ότι θα σε σκοτώσουν. Αυτοί είναι οι κανόνες του αρρωστημένου παιχνιδιού που ξεκίνησε από το ρωσικό μέσω δικτύωσης, VK.com.

Η ψηφιακή «πρόκληση» της «Μπλε Φάλαινας» έχει προκαλέσει ανατριχίλα σε όλο τον πλανήτη μιας και «αναγκάζει» εφήβους να αυτοτραυματιστούν, ή να καταλήξουν ακόμη και στην αυτοκτονία.

Το «παιχνίδι» έμπνευσης ενός Ρώσου 21χρονου, ονομάστηκε «Μπλε Φάλαινα» μιας και μία από τις δοκιμασίες που περιλαμβάνει, είναι να χαράξει το άτομο που συμμετέχει σε αυτή μία φάλαινα στο χέρι του με μαχαίρι. Επίσης, υπάρχει και η πρόκληση του πνιγμού, κατά την οποία ο έφηβος, πάντα μέσω διαδικτύου, καλείται να δέσει μια θηλιά στο λαιμό του και να κινηματογραφήσει τον εαυτό του, ενώ είναι στο όριο του πνιγμού.

Ο Philipp Budeikin, ο άνδρας πίσω από το διαδικτυακό παιχνίδι αυτοκτονίας, βρίσκεται ήδη στις φυλακές της Ρωσίας, κατηγορούμενος για την υποκίνηση τουλάχιστον16 αυτοκτονιών κοριτσιών στη χώρα του και οργάνωσης οκτώ συνολικά διαδικτυακών ομάδων που προτρέπουν σε δεκάδες άλλες αυτοκτονίες. Παρότι είναι έγκλειστος, όπως αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ, συνεχίζει να λαμβάνει ερωτικά γράμματα μέσα στο κελί του. Τα γράμματα προέρχονται κυρίως από ανήλικα κορίτσια.

Πηγή : https://www.news247.gr/kosmos/paichnidia-aytoktonias-i-omologia-sok-toy-dimioyrgoy-toy-blue-whale.6507371.html

Σχολιάστε

Top