ΚΡΕΠΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ

Macaroons

ΚΡΕΠΕΣ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ

 : 6-8
 : 15 min
 : 20 min
 : 30 min

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και φρούτα εποχή για να τις κάνετε ακόμα πιο πλούσιες.

ΥΛΙΚΑ
  • Για το χυλό
  • 125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτάκια σκόνη βανίλιας
  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 50 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο αλλά χλιαρό
  • 300 ml γάλα, ζεστό
  • Για τη γέμιση
  • 160 γρ. φιλέ αμυγδάλου
  • 160 γρ. κουβερτούρα, τριμμένη στην χονδρή πλευρά του τρίφτη
  • 400 ml γάλα
  • 4 κουτ. σούπας κονιάκ (ή λικέρ της αρεσκεία μας)
  • ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, για το σερβίρισμα
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • ΒΗΜΑ 1Χυλός: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και τη σκόνη βανίλιας. Κάνω μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνω εκεί τα αυγά. Ανακατεύω το μείγμα με ένα πιρούνι (ή με το σύρμα) και, σταδιακά και εναλλάξ, ρίχνω το λιωμένο βούτυρο και το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν κομπαλάκια και να φτιάξω ένα λείο χυλό. Τον αφήνω κατά μέρος για 30 λεπτά.
  • ΒΗΜΑ 2Γέμιση: Ζεσταίνω καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία, και ρίχνω το φιλέ αμυγδάλου. Ανακατεύω τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να καβουρδιστούν, δηλαδή να ροδίσουν απαλά και ομοιόμορφα.
  • ΒΗΜΑ 3Προσθέτω την τριμμένη κουβερτούρα, το γάλα και το ποτό, χαμηλώνω καλά τη φωτιά και ανακατεύω ασταμάτητα με την κουτάλα, μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και να φτιάξω μια λεία σάλτσα, χωρίς κόμπους. Αποσύρω από τη φωτιά και αφήνω το τηγάνι κατά μέρος.
  • ΒΗΜΑ 4Κρέπες: Ζεσταίνω ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι με διάμετρο 22 – 24 εκ., σε μέτρια φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να κάψει. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνω μια δόση από τον χυλό και με τη ράχη της κουτάλας, τον απλώνω κυκλικά ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλο τον πυθμένα του τηγανιού. Εναλλακτικά, μόλις ρίξω τον χυλό ανασηκώνω ελαφρά το τηγάνι από τη λαβή του και το κινώ κυκλικά ώστε ο χυλός να απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο τον πυθμένα.
  • ΒΗΜΑ 5Ψήνω το χυλό για 1 – 1½ λεπτό, μέχρι η κάτω πλευρά του να στερεοποιηθεί και να ροδίσει απαλά. Συνήθως στο διάστημα αυτό έχει στερεοποιηθεί και η επάνω πλευρά της κρέπας, χωρίς να ροδίσει. Την γυρίζω εύκολα με μια σπάτουλα για να ροδίσει και η επάνω πλευρά, αλλιώς την αφήνω ώς έχει. Βγάζω την ψημένη κρέπα και την βάζω σε ένα μεγάλο πιάτο. Με τον ίδιο τρόπο ψήνω και τον υπόλοιπο χυλό, φτιάχνοντας με αυτόν τον τρόπο 6 – 8 κρέπες (ανάλογα με τη διάμετρο του τηγανιού που χρησιμοποιώ).
  • ΒΗΜΑ 6Σερβίρισμα: Μοιράζω το μείγμα της γέμισης στο κέντρο κάθε κρέπας και τυλίγω σε ρολό ή σαν φάκελο. Πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη και σερβίρω αμέσως.

Σχολιάστε

Top