Alan Walker

Ο Άλαν Όλαφ Γουόκερ, γεννημένος στις 24 Αυγούστου του 1997 είναι παραγωγός μουσικής και DJ. Ανακηρύχθηκε από το DJ Mag ως ο 17ος καλύτερος DJ του 2017, στην ετήσια λίστα του DJ Mag »DJ Mag’s Top 100 DJs».

alan-walker-blog

 

Αρχικά στάδια της ζωής του

Ο Άλαν είναι γιος της Χίλντε Όμνταλ Γουόκερ, Νορβηγής και του Φίλιπ Γουόκερ, Άγγλου. Έχει αποκτήσει διπλή ιθαγένεια.Στην ηλικία των 2, μετακόμισε μαζί με την οικογένειά του στο Μπέργκεν της Νορβηγίας. Ο Άλαν έχει 2 αδέρφια, την Καμίλλα Τζόυ, και τον Αντρέας.

Ο Άλαν είχε από μικρή ηλικία ενδιαφέρον για τους υπολογιστές, που εξελίχτηκε σε ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό και για τον γραφικό σχεδιασμό. Αρχικά δεν είχε μουσικό υπόβαθρο.Ωστόσο, μόνος του έμαθε να παράγει μουσική, παρακολουθώντας βίντεο στο YouTube με βάση την παραγωγή μουσικής.

alan-walker-alan-walker-41424828-564-560

Καριέρα

2012-2015

Το 2012, ο Άλαν άκουγε ένα τραγούδι του Ντέιβιντ Ουίστλ, και κατάφερε να μάθει πώς ο Ντέιβιντ παρήγαγε την μουσική του.Έχει εμπνευσθεί και από άλλους παραγωγούς, όπως ο Κ-391.Άρχισε να παράγει μουσική στο Laptop του με το πρόγραμμα FL Studio.Το 2012 άρχισε να δημοσιεύει την μουσική του στο YouTube και στο SoundCloud.

Στις 7 Οκτωβρίου του 2012,δημοσίευσε το πρώτο του τραγούδι, με τον τίτλο »Celebrate».

O Άλαν δημοσιεύσε το τραγούδι του »Fade» στις 17 Αυγούστου του 2014.Το κομμάτι αυτό κέρδισε την προσοχή του κόσμου, όταν επανεκδόθηκε από την δισκογραφική εταιρία NoCopyrightSounds στις 19 Νοεμβρίου του ίδιου έτους.Ο Γουόκερ δήλωσε ότι το κομμάτι είναι εμπνευσμένο από τους K-391 και Ahrix.Το τραγούδι έχει περισσότερες από 290 εκατομμύρια προβολές στο YouTube, και 70 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify.Έπειτα, το 2015 δημοσιεύτηκαν τα κομμάτια «Spectre» και «Force».

Αποτέλεσμα εικόνας για alan walker faded

Η μεγαλύτερή του επιτυχία, Faded

Ο Άλαν υπέγραψε συμβόλαιο με την δισκογραφική MER Musikk, και το επόμενο τραγούδι που δημοσίευσε ήταν το Faded, μία εκδοχή του Fade με φωνητικά.Δημοσιεύτηκε στις 3 Δεκεμβρίου και τα φωνητικά είχαν γίνει από την Ίσλιν Σολχάιμ.Το κομμάτι αυτό ήταν στην κορυφή των charts στο τέλος της χρονιάς στην Αυστρία, την Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία.Το βίντεο του κομματιού στο YouTube έχει περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο προβολές και περισσότερα από 9 εκατομμύρια likes.Επίσης, έχει περισσότερες από 700 εκ. ακροάσεις στο Spotify.Ο Tiesto, ο Dash Berlin και ο Hardwell έχουν κάνει remix αυτό το κομμάτι.

2016

Αφού το Faded έγινε διάσημο παγκοσμίως, ο Άλαν παράτησε το σχολείο τον Ιανουάριο του 2016.

Στις 27 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους, έπαιξε μουσική στα »Winter X Games», στο Όσλο.

Στις 7 Απριλίου, o Άλαν συνεργάστηκε με τη Σουηδή τραγουδίστρια Zάρα Λάρσον στα βραβεία Echo Awards στη Γερμανία και μαζί εκτέλεσαν τα τραγούδια «Faded» και «Never Forget You».Πριν από τέσσερις εβδομάδες, πέτυχε για πρώτη φορά την πρώτη θέση στο NRJ Euro Hot 30, κάτι που έχει επιτευχθεί μόνο από έναν άλλο Νορβηγό καλλιτέχνη, τον Kygo.

Ο Γουόκερ στα Wind Music Awards.

Sing Me to Sleep και Alone

Το τραγούδι Sing Me to Sleep, δημοσιεύτηκε στις 3 Ιουνίου, με φωνητικά απ΄την Ίσλιν Σολχάιμ.Το βίντεο του τραγουδιού στο YouTube μετρά παραπάνω από 340 εκ.προβολές, και περισσότερες από 110 εκατομμύρια ακροάσεις στο Spotify.

To single, Alone, δημοσιεύτηκε στις 2 Δεκεμβρίου, έχει περισσότερες από 490 εκ. προβολές στο YouTube, και περισσότερες από 100 εκ. ακροάσεις στο Spotify.Το κομμάτι αυτό περιγράφεται ως το τελευταίο κομμάτι μιας τριλογίας που αποτελείται απ΄το Faded, το Sing Me to Sleep, και το Alone, απ΄τον Γκούναρ Γκρέβ, manager του Άλαν.

Στις 21 και 22 Δεκεμβρίου, ο Γουόκερ πραγματοποίησε τη συναυλία «Alan Walker Heading Home», στην πατρίδα του Bergen.

Στις 23 Δεκεμβρίου, ο Άλαν δημοσίευσε ένα βίντεο για το τραγούδι »Routine».To τραγούδι αυτό έγινε από συνεργασία του Άλαν με τον Ντέιβιντ Ουίστλ.Το βίντεο για το τραγούδι έχει παραπάνω απο 22 εκ.προβολές στο YouTube,και παραπάνω από 7 εκ. ακροάσεις στο Spotify.

2017-Παρόν

Στις αρχές του 2017, το κανάλι του Γουόκερ έγινε το κανάλι που έχει τους περισσότερους συνδρομητές στην Νορβηγία, ξεπερνώντας τους 4,5 εκ.

Στις 7 Απριλίου, δημοσίευσε το τραγούδι »Ιgnite», σε συνεργασία με τον μουσικό παραγωγό K-391.Στις 19 Μαίου δημοσιεύτηκε το τραγούδι του Άλαν σε συνεργασία με τον Γκάβιν Τζέιμς, με τίτλο Tired.Στις 9 Ιουνίου του ίδιου έτους δημοσίευσε το τραγούδι »Sky», που έγινε από την συνεργασία του “Aλαν με τον “Aλεξ Σκρίντο.

Στις 15 Σεπτεμβρίου, δημοσίευσε το τραγούδι The Spectre, μία έκδοση του Spectre με φωνητικά.

Στις 27 Οκτωβρίου, ο Γουόκερ, δημοσίευσε το τραγούδι All Falls Down, σε συνεργασία με την Νόα Σάιρους και τον Ντίτζιταλ Φαρμ Άνιμαλς.

Το λογότυπο του Alan Walker

Δημόσια εμφάνιση[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ο Γουόκερ ήταν αρχικά γνωστός ως «DJ Walkzz». Τελικά, άρχισε να χρησιμοποιεί το πραγματικό του όνομα, Alan Walker.Το λογότυπό του αποτελείται από τα γράμματα «Α» και «W», τα αρχικά του ονόματός του, και σχεδιάστηκε από τον ίδιο τον Γουόκερ το 2013.Χρησιμοποιεί επίσης μια μάσκα και μία μαύρη ζακέτα.

Σχολιάστε

Top