Συνέντευξη με τον χορευτή κ. Παναγιώτη Κωνσταντινίδη

ΑΠΟ: bibiant - Ιουν• 05•19

Γενικές ερωτήσεις

Που γεννηθήκατε και που μένετε τώρα;

Γεννήθηκα στην Καστοριά, και έζησα εκεί, στους Μανιάκους συγκεκριμένα, μέχρι τα 18 μου όπου μετακόμισα στην Θεσσαλονίκη λόγω του αθλητισμού και σπουδών. Μετά από πολλές μετακινήσεις η ζωή με έφερε σήμερα να ζω μόνιμα στον Βόλο.

Πώς ήταν η παιδική σας ηλικία;

Όπως τα περισσότερα παιδιά της γενιάς μου, έζησα μια χαρούμενη παιδική ηλικία γεμάτη φίλους και παιχνίδια. Κυνηγητό, κρυφτό, τζαμί και μήλα ήταν τα παιχνίδια που παίζαμε και αναστατώναμε τις γειτονιές με τις φωνές μας.

Όταν ήσασταν μικρός κάνατε ποδήλατο;

Το ποδήλατο για τα παιδιά εκείνη την εποχή ήταν ότι είναι σήμερα το κινητό, προέκταση του εαυτού μας, ξυπνούσαμε και κοιμόμασταν με αυτό.

Σας αρέσει το ποδόσφαιρο;

Λατρεύω το ποδόσφαιρο, δεν θυμάμαι την ζωή μου χωρίς αυτό.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ζώο;

Θα έλεγα ο σκύλος γιατί σου δίνει αγάπη και παραμένει πιστός σε εσένα όλη του την ζωή.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα;

Σε ότι αφορά τα χρώματα δεν έχω κάποια ιδιαίτερη προτίμηση, γενικά όμως προτιμώ τα σκούρα.

Σε ποιο μέρος θα θέλατε να πάτε ταξίδι;

Λατρεύω τα ταξίδια γιατί σου δίνουν τη δυνατότητα να γνωρίσεις αλλά μέρη και ανθρώπους. Δεν είναι μόνο ένα μέρος που θα ήθελα να επισκεφτώ αλλά πολλά και διαφορετικά, από τον Βόρειο πόλο έως τον Αμαζόνιο.

Θα θέλατε να κάνετε βόλτα με αερόστατο;

Ήμουν στρατιωτικός και υπηρετούσα στην Αεροπορία Στρατού ως ιπτάμενος στα ελικόπτερα που έχει ο Στρατός. Έτσι, λοιπόν βρισκόμουν συχνά στον αέρα με διάφορα μέσα όπως ελικόπτερα και αεροπλάνα. Με μαγεύει η αίσθηση της πτήσης και προσπαθώ να τη ζήσω με τα πάντα. Οπότε ναι, θα ήθελα να κάνω μια βόλτα με ένα αερόστατο.

Έχετε οικογένεια;

Ο άνθρωπος είναι προορισμένος να κάνει οικογένεια, τον ολοκληρώνει και τον γεμίζει ευτυχία. Ευτύχησα και εγώ στην ζωή μου να δημιουργήσω την δική μου οικογένεια, έχω δύο παιδάκια σαν και εσάς, ένα αγόρι που είναι 14 χρονών και ένα κορίτσι που είναι 11.

Φάγατε για φέτος παγωτό;

Το παγωτό είναι το αγαπημένο μου γλυκό, όλες οι γεύσεις, τρώω παγωτό όποτε έχω ευκαιρία και όλο το χρόνο. Μεγάλωσα πια και η μαμά μου δεν με μαλώνει χαχαχαχαχα.

Δεν μπορούσατε να περπατήσετε από τότε που ήσασταν μικρός;

Μικρός δεν είχα αυτό το πρόβλημα, το απέκτησα αρκετά μεγάλος και εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος. Σαν παιδί ήμουν αρκετά ζωηρός, έτρεχα, πηδούσα, χτυπούσα με αποτέλεσμα να με μαλώνει συνέχεια η μαμά μου ???? χαχαχαχα.

Ερωτήσεις για τον χορό και την αναπηρία

Πώς πήρατε την απόφαση να γίνετε χορευτής;

Η απόφαση για να γίνω χορευτής πάρθηκε εντελώς τυχαία και αυθόρμητα. Βέβαια ο χορός πάντα μου άρεσε και ήθελα να μάθω. Όταν έπαθα το ατύχημα και έμαθα ότι δεν μπορούσα να περπατήσω και να χορέψω στεναχωρήθηκα. Η ευκαιρία να ασχοληθώ μου δόθηκε όταν εξαιτίας μια γιορτής που θα γινόταν ρωτήθηκα αν θα ήθελα να συμμετέχω, εγώ δέχτηκα και από εκεί και έπειτα ο χορός μπήκε στη ζωή μου. Μέσα από εκεί μπορώ να εκφράσω συναισθήματα που δεν θα μπορούσα να το κάνω διαφορετικά, εξασκώ το σώμα μου γιατί κάνουμε πολλές ώρες πρόβα καθώς και το μυαλό μου.

Πόσα χρόνια χορεύετε;

Δεν είναι πολύς ο καιρός, ούτε καν χρόνος, ωστόσο σκοπεύω να συνεχίσω να χορεύω όσο περισσότερο μπορώ.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας χορός;

Μου αρέσει πάρα πολύ το Τανγκό, ωστόσο και ο σύγχρονος είναι εξίσου ενδιαφέρον.

Πόσο εύκολο είναι να χορεύεις μόνο με τα χέρια;

Μέσα από τον χορό το σώμα σου προσπαθεί να εκφράσει τα συναισθήματα σου, άλλοτε χαρά και άλλοτε λύπη, για να γίνει αυτό συμμετέχει όλο σου το σώμα, χέρια, πόδια, κορμός, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι πολύ δύσκολο αυτό να γίνει μόνο με τα χέρια για αυτό συμμετοχή μεγάλη έχει και το αναπηρικό αμαξίδιο αυτό παίρνει την θέση των ποδιών.

Τι είναι για εσάς ο χορός;

Τι είναι για εμένα ο χορός; Είναι κίνηση, είναι άσκηση, είναι έκφραση συναισθημάτων, είναι ζωή!!!!!

Ασχολείστε με κάποια άλλη δημιουργική δραστηριότητα;

Ασχολούμαι με πολλά και διάφορα πράγματα, μα πάνω από όλα προσπαθώ να δείξω σε όλους τους ανθρώπους ότι η διαφορετικότητα δεν είναι κακή, ότι δεν πρέπει να κρίνουμε έναν άνθρωπο από το αν μπορεί να περπατήσει ή όχι, αν το χρώμα του είναι άσπρο ή μαύρο, φτωχός ή πλούσιος, όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα στην ζωή.

Πόσο εύκολο είναι να κάνετε βόλτες με το αναπηρικό αμαξίδιο;

Είναι πάρα πολύ δύσκολο, μην ξεχνάμε ότι με τα πόδια μας μπορούμε να περάσουμε ένα εμπόδιο, να ανεβούμε μια σκάλα ή ένα πεζοδρόμιο, πράγματα που με ένα αναπηρικό αμαξίδιο δεν μπορούν να γίνουν και οι πόλεις μας είναι γεμάτες από τέτοια εμπόδια.

Πιστεύεται ότι η αναπηρία  είναι εμπόδιο για  κάποιον που θέλει να χορέψει;

Πιστεύω ότι η δύναμη που έχει το μυαλό μας και η θέληση μας να κάνουμε πράγματα είναι τόσο δυνατά που μπορούν να ξεπεράσουν κάθε εμπόδιο. Έτσι και ο χορός, αν θέλεις πραγματικά να το κάνεις ξεπερνάς τα εμπόδια

Είσαστε τόσο δημιουργικός όσο νομίζουμε;

Είμαι ένας απλός καθημερινός άνθρωπος που προσπαθεί καθημερινά να ξεπεράσει τις δυσκολίες που προκύπτουν. Για να γίνει αυτό προσπαθώ να βρω τρόπους που θα με βοηθήσουν. Αν μέσα από αυτό μπορώ να βοηθήσω συνανθρώπους μου  τότε ακόμα καλύτερα. Ωστόσο αισθάνομαι ότι δεν κάνω τίποτα περισσότερο από ότι κάνουν και οι άλλοι άνθρωποι, αισθάνομαι ότι δεν έχω κάνει αρκετά και ότι πρέπει να κάνω πολλά ακόμα.

Τις ερωτήσεις διατύπωσαν όλα τα Χρυσά Μολύβια

 και η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε μέσω email.

Σχολιάστε

Top