ΕΥΡΩΠΗ

88111198_496570531032021_1729981400553095168_nΕΥΡΩΠΗ!!!
Ιταλία : γειτονική μας χώρα με κλίμα εύκρατο μεσογειακό. Περιζήτητο αλλαντικό της το προσούτο ντι Παρμα (prosciutto di Parma), που όταν μπει στην μοναδική ιταλική πίτσα, την απογειώνει γευστικά! Ξεχωριστά επίσης είναι και τα ιταλικά τυριά, το πεκορίνο, το μασκαρπόνε, η μοτσαρέλα και το πιο γνωστό την παρμεζάνα (parmigiano-reggiano) που συνοδεύει πολλών ειδών πιάτα με ζυμαρικά.

Τέλος η γνωστή φοκάτσια, που είναι ένα είδος ψωμιού, που μοιάζει με ζυμάρι πίτσας και πολλοί Ιταλοί και άλλοι σεφ βάζουν πάνω ό,τι φανταστείτε από ντοματίνια μέχρι τυρί κι ελιές. Ένα ρόφημα που επίσης είναι σημαντικό κομμάτι της χώρας είναι ο καφές espresso και το λικέρ amaretto.

Γαλλία : η χώρα που η μαγειρική της παράδοση έχει επηρεάσει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη το παγκόσμιο τραπέζι , η πασίγνωστη γαλλική κουζίνα! Πολλά και εκλεκτά τα πιάτα της…εδώ θα σας παρουσιάσουμε το κασουλέ (φασολάδα αλα γαλλικά). Θεωρείται βασιλικό πιάτο και είναι η γαλλική εκδοχή της δικής μας εθνικής φασολάδας , αλλά με την προσθήκη κρέατος στο φούρνο.

ΣΥΝΤΑΓΗ
500 γρ. Λευκά φασόλια χοντρά
200 γρ. Μπέικον σε κομματάκια
250 γρ. Χοιρινό σε κομματάκια
1 μπριζόλα καπνιστή (150 γρ.) σε κύβους
1 λουκάνικο χωριάτικο σε ροδέλες
1 καρότο
1 κρεμμύδι ολόκληρο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
1 μπουκέ γκαρνί (κλείνετε σ’ ένα τουλπάνι 4 κλαδάκια μαϊντανό, 1 φύλλο δάφνης κι ¼ κουτ. γλυκού θυμάρι)
500 ml ζωμό βοδινού(1 κύβος)
3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
60 γρ. Βούτυρο φρέσκο
6-7 φύλλα φασκόμηλο φρέσκο
Χονδροτριμμένα ψίχουλα από μια φέτα μπαγιάτικο ψωμί
Αλάτι και πιπέρι
Καλή σας επιτυχία!

Όμως η Γαλλία είναι γνωστή και για τα κρασιά της. Υπάρχει μεγάλος αριθμός ποικιλιών, γεύσεων και αποχρώσεων, όπως τα ροζέ της Προβηγκίας, τα ερυθρά του Ροδάνου και του Μπορντό,τα λευκά του Λίγηρα και της Αλσατίας και τα αφρώδη Καμπανίας, οι γνωστές μας σαμπάνιες. a΄votre sante΄!!!

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης