χριστουγεννιάτικες συνταγές για το γιορτινό τραπέζι

Χοιρινό μπούτι με πατάτες
Υλικά
Για το κρέας
2 κ. περίπου χοιρινό μπούτι με κόκαλο
1,5 κ. πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά του γλυκού θυμάρι
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
1/3 φλιτζανιού λάδι
Αλάτι , πιπέρι
Για τις πατάτες
2 σκελίδες σκόρδο
Χυμός από 2 λεμόνια
1 κουταλιά του γλυκού ρίγανη
1/3 φλιτζανιού λάδι
1 φλιτζάνι μπύρα
Αλάτι , πιπέρι
Γαλοπούλα γεμιστή και ζουμερή
Υλικά
Για τη γαλοπούλα: 1 γαλοπούλα, 100 γρ. βούτυρο, 80 γρ. μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και αρωματικά βότανα ( δεντρολίβανο, θυμάρι φασκόμηλο)
Για τη γέμιση: 2 κουτ. σούπας βούτυρο, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 3 κρεμμύδια, 3 σκελίδες σκόρδο, 200 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα, 100 γρ. βερίκοκα ξερά, 1 πράσινο μήλο, 2 κλ. σέλερι, 400 γρ. ψωμί για τόστ τριμμένο, 1 κύβο λαχανικών και λίγο θυμάρι
Για τα λαχανάκια Βρυξελλών: 1 κουτ. σούπας βούτυρο, 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 250 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών, 5 φέτες μπέικον, 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, 2 σκελ. σκόρδο, 50 γρ. κονιάκ, 2 κουτ. σούπας μέλι, αλάτι ,πιπέρι και λίγο θυμάρι
Για τις πατάτες: 1 κουτ. σούπας βούτυρο, 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, 1 κ. πατάτες baby, 1 κεφάλι σκόρδο, χυμό από 1 λεμόνι , 1 κουτ. σούπας κονιάκ, και τα αρωματικά μας βότανα( θυμάρι , δεντρολίβανο, φασκόμηλο)
Για την εκτέλεση της συνταγής, σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε το video «γρήγορη χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα», στο κανάλι του youtube «Christmas kitchen lab live»

Μελομακάρονα
Υλικά
240 γρ. ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
240 γρ. ελαιόλαδο ελαφρύ
50 γρ. κονιάκ
160 γρ. χυμό από φρέσκα πορτοκάλια
1 κοφτό κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
200 γρ. ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
2 κουτ. γλυκού κανέλλα τριμμένη
Ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
900 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
2 κοφτά κουτ. γλυκού baking powder

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης