ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ… ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

1

Η ιστορία μας έχει σχέση με πέντε παιδιά. Τον Κώστα , τον Νίκο , τον Πάνο , την Αλίκη και την Μαρία. Τα πέντε παιδιά αποφάσισαν να πάνε ένα ταξίδι στην Βραζιλία μιας και είχαν μόλις κλείσει τα 18. Όμως δεν αποφάσισαν να πάνε στην Βραζιλία μόνο για ταξίδι , αλλά και για εκπαιδευτικούς σκοπούς . Οι καθηγητές τους, είχαν προτείνει σε όλη την τάξη αν θέλουν να πάνε ένα ταξίδι στο εξωτερικό , ίσως σε μια μακρινή χώρα και να γνωρίσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της. Τα παιδιά δέχτηκαν και έτσι άρχισε το ταξίδι.

Τα παιδιά πέρασαν ευχάριστα στο αεροπλάνο, όμως  ο Πάνος έκανε κάτι που ήτανε πολύ ανάρμοστο. Έστειλε ανώνυμα μηνύματα στην Αλίκη και στην Μαρία με σεξουαλικά υπονοούμενα . Τα κορίτσια δεν κατάλαβαν ποιος τους τα έστειλε και ήρθαν και απευθύνθηκαν  στα τρία αγόρια για βοήθεια . Ο Πάνος μόλις το άκουσε πήρε μια έκφραση ντροπής και αμέσως τα αγόρια κατάλαβαν ότι ήταν υπεύθυνος. Όταν κατεβήκαν πήγαν με τον Πάνο σε μια καφετέρια και του τα έψαλαν λιγάκι. Αυτός έδειχνε πολύ στενοχωρημένος και επειδή φάνηκε πως είχε μετανιώσει τον ρώτησαν γιατί το είχε κάνει. Τους εξήγησε πως το έκανε για πλάκα και δεν περίμενε πως τα κορίτσια θα ενοχλούνταν τόσο. Άρχισαν  να σκέπτονται τρόπους για να μπορέσουν  να κάνουν τα κορίτσια να αισθανθούν καλύτερα. Ο Πάνος σκέφτηκε πως έπρεπε να τους πουν την αλήθεια .

Το βράδυ βγήκανε βόλτα για να δούνε τα αξιοθέατα της  Βραζιλίας. Μόλις γυρίσανε στο ξενοδοχείο ο Πάνος ζήτησε συγγνώμη. Τα κορίτσια τον συγχώρεσαν και από τότε τα παιδιά πέρασαν τέλειες διακοπές .

ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ

 ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΝΙΚΑΛΗΣ

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ


Μετάβαση στο scratch.mit.edu

Σχολιάστε

Top