Ο μικρός Νικόλας vs. το Διαδίκτυο

αρχείο λήψης (2)

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα του νέου σχολικού έτους για τον μικρό Νικόλα.O μικρός Νικόλας είναι πολύ ενθουσιασμένος .Άκουσε  ότι θα ξεκινούσαν καινούρια μαθήματα. Θα ασχολούνταν με  τους υπολογιστές.

Μόλις έφτασε στο σχολείο του, η δασκάλα του μπήκε αμέσως στο ψητό.

-Φέτος θα ασχοληθούμε με το διαδίκτυο. Είπε.

Σαν σχόλασαν ο Νικόλας έφυγε τρέχοντας στο σπίτι του. Ήταν τόσο χαρούμενος. Όταν έφτασε σπίτι τον περίμενε μια έκπληξη. Ένα ολοκαίνουργιο laptop υπήρχε μέσα στο δωμάτιο του.

Μόλις ο Νικόλας  βρήκε ευκαιρία μπήκε στο facebook  και έφτιαξε ένα καινούριο λογαριασμό. Αφού έβαλε τους κωδικούς του, τους έγραψε  σε ένα κομμάτι χαρτί. Μετά από μια βδομάδα ο Νικόλας είχε κάνει φίλους του στο face book όλη την τάξη εκτός από τον καλύτερο του φίλο, τον Αλσέστ. Όσο κι αν τον παρακαλούσε εκείνος δεν άλλαζε γνώμη.

-Πότε θα βρίσκω χρόνο να τρώω  άμα είμαι μόνο στο facebook; Έλεγε ο Αλσέστ.

Όμως μια μοιραία  μέρα ο χρήστης FRIENDONIKOLAS-ALSEST του έκανε αίτημα φιλίας. Αλλά του ζήτησε και να του δώσει τους κωδικούς του. Ο Νικόλας ήταν χαρούμενος που ο (καλύτερος του φίλος) έκανε λογαριασμό στο facebook! Και του έδωσε τους κωδικούς του χωρίς να σκεφτεί πρώτα…

Αυτή ήταν λάθος σκέψη για τον Νικόλα. Ο FRIENDONIKOLAS-ALSEST δεν ήταν στην πραγματικότητα ο ΑΛΣΕΣΤ! Ο Νικόλας έδωσε τους κωδικούς του σε έναν άγνωστο άνθρωπο και δεν μπόρεσε να ξαναμπεί στο face book ποτέ ξανά με τον ίδιο λογαριασμό. Ο Μικρός Νικόλας πήρε το μάθημα του: Πρώτα «μαθαίνουμε» και μετά «παίζουμε» σε ότι αφορά το διαδίκτυο.

Βελησσαρίου Ειρήνη – Τσακιρίδου Ουρανία – Μανώλης Παναγιώτης


Μετάβαση στο scratch.mit.edu

 

Σχολιάστε

Top