Τι πιο νόστιμο από ένα…CUPCAKE!!

Για τα cupcakes

  • 210 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 240 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κύβους του 1 εκ.
  • 4 αβγά
  • 240 γρ. γάλα, 3,5%
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την βουτυρόκρεμα

  • 120 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. γάλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν και να έχουν μια κρεμώδη υφή. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα ένα τη φορά, ανακατεύοντας καλά πριν βάλουμε το επόμενο και με μια σπάτουλα παίρνουμε το μείγμα που έχει μείνει στα τοιχώματα του μπολ. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι,  τα προσθέτουμε στο μείγμα μας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα και τη βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη. Με ένα κουτάλι ή με τη βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε στις θήκες για μάφιν τη ζύμη μέχρι περίπου τα ¾ του ύψους και ψήνουμε στη μεσαία σκάλα του φούρνου για περίπου 15 – 20 λεπτά.

Για την βουτυρόκρεμα

Ανακατεύουμε στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα, την άχνη, το βούτυρο και 1 πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε 2 κ.γ. σιρόπι βανίλιας και χτυπάμε σε μεσαία προς δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουμε μια κρεμώδη υφή. Τέλος, ρίχνουμε και το γάλα και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμη.

Θ.Λ.                                                                                                        

 https://akispetretzikis.com/

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης